Studiu de fezabilitate pentru realizarea drumului expres Ovidiu – Tulcea

Intersectie Constanta - Tulcea E87 rezervatie. FOTO Catalin Schipor

Ministerul Transporturilor a publicat Proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea Notei de Fundamentare privind necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor necesare pentru „Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru Drum Expres Ovidiu (Constanța) – Tulcea”

Cheltuielile necesare pentru elaborarea „Studiului de fezabilitate și proiectului tehnic de execuție pentru drum expres Ovidiu (Constanța) – Tulcea“, în cuantum total de 30.466.206,65 lei cu TVA, reprezentând 25.745.551,81 lei fără TVA, la care se adaugă TVA în valoare de 4.720.654,84 lei (valoare calculată exceptând Evaluarea de impact asupra siguranței rutiere și Auditul de siguranța rutieră – Stadiul 1 și Stadiul 2, la care nu se aplică TVA) se finanțează din fonduri externe nerambursabile, în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 (POIM) și din alocații bugetare prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

Drumul Expres Ovidiu (Constanța) – Tulcea face parte din strategia de implementare la nivel național pentru Drumul Expres cu denumirea generică „Dobrogea Expres”, indicativ DX8 cuprins în Master Planul General de Transport și care realizează legătura între localitățile Constanța – Babadag – Tulcea – Isaccea – Măcin – Brăila.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Deci , este vorba de primul studiu de fezabilitate ! Asa cum se obisnuieste , probabil, vor mai urma, macar inca 3-4. Drumul expres Constanta-Tulcea-Braila, va fi gata , probabil , dincolo de anul 2060, cine o mai apuca! Pana atunci municipiul Tulcea ramane , cea mai izolata resedinta de judet din tara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*