Starea biodiversității din zona strict protejată a Pădurii Letea a fost verificată de reprezentanții Prefecturii Tulcea și a celor a ARBDD

Cai sălbatici în Pădurea Letea. FOTO Facebook/Pădurea Letea

În baza cooperării interinstituționale dintre Instituția Prefectului – Județul Tulcea, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării și Direcția Silvică Tulcea, s-a efectuat o vizită în teren în arealul Pădurii Letea, comuna C.A. Rosetti, județul Tulcea.

În cadrul vizitei au fost vizualizate canalele Sidor și Letea, canale ce urmează a fi decolmatate în scurt timp, după finalizarea procedurii de atribuire a lucrărilor. De asemenea, a fost monitorizată starea biodiversității din zona strict protejată a Pădurii Letea, zonă ce este în atenția permanentă a A.R.B.D.D.

În urma acestei vizite efectuate în arealul Pădurii Letea – zona strict protejată, s-a constatat că până la momentul actual, animalele care populează pădurea au avut posibilitatea adăpării și hrănirii în condiții normale, fără să existe vre-un pericol care să pericliteze viața acestora. S-au identificat surse de apă naturale, provenite din pânza freatică, animalele având acces permanent la acestea.

În scopul prevenirii unor eventuale probleme ce pot apărea în sezonul secetos, de natura imposibilității adăpării cu apă a animalelor sălbatice care populează Pădurea Letea, se va crea un culoar de acces spre canalul Sulimanca, unde animalele vor avea posibilitatea de adăpare indiferent de perioada anului.

„Menționăm faptul că pe întregul traseu parcurs în interiorul Pădurii Letea, au putut fi observate mai multe exemplare de cabaline sălbăticite, care din punct de vedere al aspectului fizic erau în condiții optime, nu prezentau leziuni vizibile la nivelul corpului“, au precizat reprezentanții Prefecturii Tulcea

Vizita în teren a fost efectuată în scopul asigurării condițiilor normale de desfășurare a activităților turistice în zonă, precum și pentru asigurarea condițiilor normale de viață pentru animalele sălbatice, inclusiv a cailor sălbăticiți care populează arealul Pădurii Letea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*