Situația din cartierul Bendea din Babadag, a fost iar pe ordinea de zi a Comitetului pentru Situații de Urgență Tulcea

Autoritățile s-au deplasat în Babadag pentru a verifica aplicarea măsurilor luate. FOTO Prefectura Tulcea

În cadrul ședinței zilnice a Grupul de Conducere al Comitetului Județean pentru Situații de Urgența din data de 4 mai s-au discutat rezultatele acțiunilor legate de coronavirus din ultimele 24 de ore. După şedinţă, prefectul judeţului Tulcea, Alexandru Cristian Iordan, s-a deplasat la Babadag, împreună cu şefii ISU Delta, IPJ şi IJJ Tulcea, unde a participat la ședinţa operativă privind instituirea unui nou plan de monitorizare a Cartierului Bendea.

La şedinţă au fost invitaţi şi au participat primarul oraşului Babadag, Georgian Caraman, cei trei medici de familie din oraş, precum şi asistenţii medicali, mediatorii şcolari şi sanitari, precum şi ai comunităţii xoraxaj din Babadag. În urma şedinţei s-a decis ca începând cu data de 4 mai , cinci echipe mixte să verifice zilnic starea de sănătate a persoanelor din locuinţele cu cazuri confirmate din Cartierul Bendea. De asemenea, un nou set de mesaje audio a fost transmis, începând de azi, pe străzile din cartierul Bendea.

Până la data de 4 mai, la nivelul județului Tulcea, sunt înregistrate 370 persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu, în creștere față de ziua precedentă când au ieșit din perioada de izolare voluntară de 14 zile un număr de 36 persoane și au intrat un număr de 51 persoane. Alte 4.247 au ieșit din perioada de izolare de 14 zile de la începutul stării de urgență.

De asemenea, la această dată se află în carantină un număr de 84 persoane, alte 518 terminând termenul pentru această măsură.

La nivel de județ au fost testate 1.273 de persoane, 49 persoane fiind testate în cursul zilei de 3 mai. În total, Tulcea are 55 de persoane confirmate cu noul coronavirus. Dintre acestea, una a decedat.

În ceea ce priveşte bilanţul acțiunilor de monitorizare și control privind respectarea condițiilor de autoizolare în conformitate cu legislația în vigoare, la nivelul judeţului Tulcea, s-au efectuat controale la 90 locuinte, din care la 74 de către lucrători ai Poliţiei şi la 16 de către lucrători ai Jandarmeriei fiind verificate în total 351 persoane.

În urma efectuării acestor acţiuni de verificare a persoanelor aflate în autoizolare a reieșit faptul că nu toate persoanele au respectat condițiile impuse de lege, motiv pentru care reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat 0 sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 0 lei
Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Politie Tulcea, alături de celelalte structuri din dispozitivul de ordine și siguranţă publică, acționează permanent în teren atât pentru asigurarea respectării restricțiilor de circulație impuse prin Ordonanțele Militare cât şi pentru prevenirea și combaterea criminalității.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. De ani de zile urlam la voi! Nu ne bagati in seama. Acum, munciti fratilor, acum cu adevarat munciti! Si recuperati. Asa-i cand in seama nu pre sunteti bagati. Fix meritati. Sa vedem si acum cu ce “branza” va laudati. Sa vedem….

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*