Sergiu Drangoi este noul președinte al Asociației de Cooperare Transfrontalieră „Dunărea de Jos”

Adunarea Generală a Asociației de Cooperare Transfrontalieră „Dunărea de Jos”. FOTO CJ Tulcea

La Cahul, a avut loc Adunarea Generală a Asociației de Cooperare Transfrontalieră „Dunărea de Jos”, organism de cooperare cu membri din 3 țări, România, Republica Moldova și Ucraina. Consiliul Județean Tulcea a fost reprezentat de vicepreședintele Petre Badea.

Fostul președinte al Consiliului Raional Cahul, Ion Groza, a fost ales parlamentar al Republicii Moldova și a trebuit să aleagă între cele două funcții. Astfel, el a decis să rămână parlamentar, renunțând la funcția de Președinte al Consiliului Raional Cahul. Cum era și Președintele Asociației de Cooperare Transfrontalieră „Dunărea de Jos”, s-a impus alegerea unui nou președinte al organismului de cooperare menționat.

Astfel, în unanimitate, Sergiu Drangoi, cel a preluat atribuțiile de Președinte al Consiliului Regional Cahul a fost ales noul Președinte al Asociației de Cooperare Transfrontalieră „Dunărea de Jos”.

„Mulțumim gazdei noastre pentru ospitalitatea cu care ne-au primit. Îmi doresc să continuăm colaborarea în interirorul Euroregiunii, în interesul cetățenilor pe care îi reprezentăm. De asemenea, mi-aș dori să dăm mai multă atenție Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, program generos ce poate finanța contactele între oameni, turismul sustenabil și legăturile culturale din această zonă”, a spus vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Petre Badea în cadrul ședinței oficiale.

Asociaţia de Cooperare Transfrontalieră Euroregiunea Dunărea de Jos are ca membri fondatori Consiliul Judeţean Galaţi, Consiliul Judeţean Tulcea şi Consiliul Judeţean Brăila din România, Consiliul Raional Cahul şi Consiliul Raional Cantemir din Republica Moldova, Consiliul Regional Odessa, Administraţia Regională de Stat Odessa şi Consiliul Raional Reni din Ucraina.

Euroregiunea ,,Dunarea de Jos’’ functioneaza în baza Conventiei semnate la 14 august 1998. Reprezinta un perteneriat între România, prin judetele Tulcea, Braila si Galati, Republica Moldova, prin raioanele Cahul si Cantemir si Ucraina, prin Consiliul Regional Odesa.

Presedintia Consiliului Euroregiunii Dunarea de Jos, organismul de conducere al Euroregiunii, a fost deţinută de Preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, în perioada 2012-2016.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*