Școlile din județul Tulcea – afectat de Codul Portocaliu de Ger – se închid luni, 26 februarie, doar la decizia directorilor

Polițiștii tulceni au făcut filtre rutiere la ieșirea din municipiul Tulcea. FOTO Arhivă

Dacă în alte județe din țară afectate de Codul Portocaliu s-a luat decizia de a se suspenda cursurile școlare, în județul Tulcea încă nu s-a hotărât nimic în acest sens, urmând ca decizia să se ia în funcție de cum evoluează starea vremii. 

„Directorii unităților de învățământ vor decide dacă luni 26 februarie elevii vor merge sau nu la cursuri, în funcție de problemele întâmpinate pe plan local. La nivel de municipiu, nu se pune problema“ a declarat pentru TLnews.ro, prefectul de Tulcea, Lucian Furdui.

Acesta a precizat că alte decizii legate de populația din județul Tulcea vor fi luate în cadrul Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, în funcție de evoluția meteorologică.

UPDATE:

„În ceea ce priveşte desfăşurarea cursurilor şcolare în ziua de 26 februarie 2018 nu a fost luată decizia închiderii şcolilor, însă reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au hotărât că fiecare director de şcoală va fi cel care va decide în privinţa suspendării sau nu a cursurilor. Astfel, cursurile vor fi suspendate prin decizie a directorului unităţii de învăţământ ce va fi comunicată inspectorului şcolar general numai dacă drumurile comunale devin impracticabile, transportul şcolarilor nu se poate realiza, alimentarea cu energie electrică este întreruptă sau alt motiv. De asemenea, s-a luat decizia ca toate gravidele în ultima lună de sarcină să fie aduse la Tulcea, la Spitalul Judeţean, iar persoanele care au nevoie de dializă să fie cazate la Tulcea pentru următoarele trei-patru zile. S-a instituit serviciul de permanenţă la toate primăriile şi s-au inventariat locurile rămase libere la Centrul Phoenix în vederea cazării temporare a persoanelor fără adăpost. Centrul Judeţean de Coordonare şi Comandă a Intervenţiei va fi activat în noaptea de duminică spre luni, la sediul ISU Delta Tulcea, respectiv din momentul în care se va intra sub avertizare cod portocaliu de ger şi ninsoare – 26 februarie ora 3.00“, au transmis reprezentanții Prefecturii Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*