Șapte blocuri din municipiul Tulcea au, din acest an, sistemul de încălzire și apă caldă pe orizontală. Energoterm se luptă cu centralele pe gaz

Căldura din apartamente. FOTO Cătălin SCHIPOR

La Tulcea, societatea care se ocupă de apa caldă și încălzirea majorității locuințelor, Energoterm încearcă să contracareze decizia unor abonați de a se debranșa. Așa că au început montarea sistemelor de distribuție a apei calde și căldurii, pe orizontală, un sistem mai eficient decât cel vechi și mai convenabil spun ei, decât cel al încălzirii cu centrală pe gaz.

Potrivit unui anunț al societății Energoterm, în această iarnă, șapte blocuri de locuințe au deja acest sistem instalat. La vechiul sistem, prezent în majoritatea locuințelor, furnizarea căldurii se face prin coloane comune – pe verticală, ceea ce nu permit separarea individuală a instalaţiilor de încălzire din interiorul apartamentelor.

Realizarea instalaţiilor interioare de încălzire în sistem de distribuţie pe orizontală şi contorizare individuală a fiecărui apartament, se anunță de către specialiștii din domeniu ca fiind soluţia tehnică de viitor. Ca să fie și mai convingători, reprezentanții Energoterm au făcut și o listă cu avantajele acestui sistem și dezavantajele celui cu centrală proprie, pe gaz.

Ceea ce au uitat să precizeze reprezentanții Energoterm, sunt costurile pe care trebuie să le suporte fiecare tulcean pentru instalarea acestui sistem.

Comparația Energoterm SA

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. dar apa calda, gazul pentru aragaz… ori zilele in care se da caldura aiurea, desi afara sunt peste 15grade

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*