S-a încheiat și a doua zi a Galei 100 – Oameni pentru Tulcea, Oameni pentru România,

Emil Constantinescu și Horia Teodorescu în a doua zi a Galei. FOTO CJ Tulcea

Marți, 13 noiembrie 2018, la Teatrul Jean Bart a avut loc cea de a doua zi a „Galei 100 – Oameni pentru Tulcea, Oameni pentru România“, proiect implementat de Consiliul Județean Tulcea, în colaborare cu Primăria Municipiului Tulcea și Ansamblul Artistic Baladele Deltei, cu finanțare asigurată de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Proiectul a vizat, odată cu cinstirea înaintașilor, aducerea de mulțumiri unor personalități marcante pentru județul Tulcea, pentru întreaga activitate în folosul comunității locale, pentru dăruirea de care au dat dovadă, pentru implicarea în problemele județului. Astfel 100 de personalități din domenii ca educație, sănătate, cultură, cercetare, artă, administrație, precum și veteranii de război au primit plachete aniversare, personalizate pentru Centenar.

“Dacă ieri a avut loc decernarea plachetelor pentru anumite secțiuni, astăzi vom avea personalități din administrație, sănătate, veterani de război și cadre militare în retragere și în rezervă. O vorbă românească spune că cine nu-și cunoaște trecutul, eu spun și prezentul, privește mai greu spre viitor. Cred că această acțiune de astăzi trebuie să dăinuie și poate în fiecare an să evidențiem personalitățile care au adus plus valoare județului nostru”, a declarat în deschiderea zilei a doua a galei președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

După ce a participat la ședința comună a Consiliului Județean Tulcea și a Consiliului Județean Constanța, fostul președinte al României, Emil Constantinescu, în prezent președinte al Institutului de Studii Avansate pentru Civilizația Levantului, a fost oaspete de onoare și la această manifestare.

“Vreau să mulțumesc autorităților locale care în această lume dezbinată au găsit acele punți care ne leagă. Vreau să vă spun că nu există niciun mare proiect politic care să reușească dacă înainte nu există un proiect cultural. Pentru că un mare proiect nu trebuie să se adreseze numai intereselor economice, strategice, militare, ci trebuie să se adreseze și sufletului oamenilor. Numai un proiect cultural poate să facă acest lucru și cred că personalitățile care le omagiați astăzi, ceilalți oameni de cultură, de știință pot să ofere un exemplu concret de care România de astăzi are nevoie”, a declarat președintele Emil Constantinescu

În cadrul celei de a doua zi a galei, au primit plachete următoarele personalități, pe secțiuni:

  • Veterani de război – Constantin Crăciun, Ion Enache, Gheorghe Merlușcă
  • Rezerviști – Nicolae Filip – contraamiral de flotilă (r.), Romeo Stoica – căpitan comandor (r.), Eugen Stroe – colonel (r.), Dragoș Solom – colonel (r.), Constantin Agache – colonel (r.), Ion Zaharia – comandor (r.), Gheorghe Năstac – colonel (r.), Ovidiu Dumitrescu – căpitan comandor (r.), Romică Epure – colonel (r.), Constantin Costan – locotenent colonel (r.), Victor Ivan – colonel (r.), Victor Cherciu – locotenent comandor (r.), Nicolaie Cobuz – comandor (r.), Mioara Nicolae Sicinschi – locotenent colonel (r) dr.
  • Administrație – Nicolae Mihai, Florin Hrițcu, Ion Andronache, Trifon Belacurencu, Gheorghe Bunduc, Marin Bădiță, Vasile Gudu, Victor Tarhon, Lucian Eduard Simion, Ion Vărgău, Chirică Lefter, Traian Panait, Ion Șeitan, Ion Constantin, Nicolae Spătaru
  • Sănătate – Dumitru Vâlcu, Simona Covaliov, Mihai Tatu, Marian Ene, Constantin Ciureanu, Emilia Stamate, Latif Mustafa, Nicolae Coman, Liliana Andrei, Nicolae Georgescu, Vasile Tomescu, Silvia Jechilă, Doina Cizmaru, Tanța Olteanu, Elena Lisov.

În cadrul celor două zile ale galei, momentele artistice au fost susținute de invitați speciali: naistul Nicolae Voiculeț, mezzosoprana Maria Cernat, tenorul Mădălin Băldău, pianista Andrada Ștefan, balerinii Petronela Olimpia Iordache și Ștefan Cristea Gheorghiu, de la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ Constanța, precum și soprana Daniela Vlădescu și Orchestra Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*