RMN-ul de la Spitalul Județean Tulcea va fi funcțional în maxim o lună de zile. Au fost stabilite tarifele pentru investigațiile în ambulatoriu

Spitalul Județean Tulcea. FOTO CJ Tulcea

În maxim o lună de zile, tulcenii vor putea beneficia de investigații de imagistică  – rezonanță magnetică nucleară (RMN) în cadrul Spitalului Județean Tulcea. Momentan, de investigații gratuite vor beneficia doar pacienții internați. În ambulatoriu, serviciile vor fi plătite integral. 

Consiliul Județean a aprobat tarifele pentru serviciile ce se efectuează în anul 2018 pentru investigații RMN la nivelul Spitalului Județean Tulcea, în scurt timp urmând să fie pus în funcțiune echipamentul de imagistică prin rezonanță magnetică.

Potrivit hotărârii adoptate, Anexa nr. 6 – „Tarife – Spitalul Județean de Urgență Tulcea“ la Hotărârea Consiliului Județean Tulcea nr. 205/2017 privind stabilirea taxelor și tarifelor reprezentând venituri proprii ale Județului Tulcea, instituțiilor publice subordonate Consiliului Județean Tulcea și ale Regiei Autonome Aeroportul “Delta Dunării” Tulcea, pentru anul 2018, se completează la capitolul II – Examene radiologice cu punctele 33 – 44 – Investigații RMN, cu următoarele tarife:

  • Craniocerebral nativ – 640 lei;
  • Craniocerebral + substanță de contrast – 840 lei;
  • Regiune cervicală nativ – 640 lei;
  • Regiune cervicală + substanță de contrast – lei;
  • Umăr, genunchi, gleznă, etc. nativ – 640 lei;
  • Umăr, genunchi, gleznă, etc. + substanță de contrast – 840 lei;
  • Coloană vertebrală 1 regiune nativ – 640 lei;
  • Coloană vertebrală 1 regiune + substanță de contrast – 840 lei;
  • Abdomen nativ (cu COLANGIO) nativ – 740 lei;
  • Abdomen nativ (cu COLANGIO) + substanță de contrast – 940 lei;
  • Pelvis nativ – 640 lei;
  • Pelvis nativ + substanță de contrast – 840 lei.

„Sperăm ca în maxim o lună de zile, RMN-ul să fie dat în folosință. Se vor putea face investigații pentru pacienții internați, dar și în ambulatoriu, dar contra cost. Momentan nu avem un contract încheiat cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate pentru aceste servicii“, a precizat directorul unității sanitare, dr. Tudor Năstăsescu.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*