Rezultatele acțiunilor polițiștilor tulceni desfășurate în perioada Sezonului Estival 2018

Echipaj de poliție din cadrul IPJ Tulcea. FOTO IPJ Tulcea

În perioada 1 iunie – 16 septembrie polițiștii tulceni au desfășurtat activități și acțiuni menite să conducă la prevenirea şi contracararea faptelor ce aduc atingere ordinii şi siguranţei publice, în Sezonul Estival 2018.

Activităţile și acțiunile desfăşurate au vizat:

  • Prevenirea şi combaterea furturilor din autovehicule şi locuinţe, a infracţiunilor cu violenţă, precum şi depistarea şi sancţionarea abaterilor de la regimul circulaţiei rutiere;
  • Identificarea conducătorilor auto care nu respectă viteza legală şi efectuează depăşiri neregulamentare, prevenirea consumului de alcool şi alte abateri la regimul circulaţiei;
  • Prevenirea combaterii infracţiunilor cu violenţă, şi a comerţului stradal la nivelul municipiului Tulcea;
  • Prevenirea şi combaterea violenţei şi a actelor de tulburare a ordinii şi liniştii publice;
  • Combaterea şi prevenirea delictelor silvice, a furturilor de animale, în special a celor din mediul rural.
  • Asigurarea menţinerii ordinii publice pe timpul desfăşurării slujbelor religioase, evenimentelor cultural –artistice și sportive, în zonele cu aflux mare de persoane.
  • Prevenirea și combaterea evaziunii fiscale prin verificarea societăților comerciale care desfășoară activități ilicite (alimentație publică și de cazare a turiștilor, industrie alimentară, ș.a.)

În această perioadă, poliţiştii tulceni au intervenit la 1.452 de evenimente semnalate prin Apelul de Urgență 112.

Pe linie rutieră comparativ cu sezonul estival 2017, în sezonul estival 2018 au fost înregistrate 91 accidente rutiere grave ( – 31 față de sezonul estival din 2017) soldate cu decesul a 5 persoane (- 6 față de acceași perioadă a anului trecut), rănirea gravă a altor 27 ( – 4 față de acceași perioadă a anului trecut) și rănirea ușoară a 94 persoane ( – 54 față de sezonul estival 2017).

Au fost constatate 945 infracţiuni, dintre care 172 în flagrant, 28 de natură economică, 745 de natură judiciară, 69 la regimul circulației rutiere și 22 de altă natură.

În această perioadă, poliţiştii au aplicat 6.147 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 975 la Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice și 4.922 la Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, au fost reţinute 422 de permise de conducere şi retrase 217 certificate de înmatriculare.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au ridicat în vederea confiscării bunuri în valoare de 13.880 lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*