Reprezentanți ai Turkish Airlines, în vizită de lucru la Tulcea – discuții despre posibile zboruri ale companiei către Delta Dunării

Întâlnirea dintre reprezentanții Turkish Airlines și cei ai județului Tulcea. FOTO CJ Tulcea

Vicepreședintele Consiliului Județean, Dumitru Mergeani, alături de vicepreședintele Petre Badea și administratorul public al județului, Vasile Strat, au participat la o întâlnire de lucru cu reprezentanții Turkish Airlines, respectiv Ahmet Akpinar, director general și Gunes Tanay, director.

Compania Turkish Airlines și-a exprimat interesul pentru a-și extinde activitatea, în viitorul apropiat, pentru piața din județul Tulcea și pentru a promova destinația turistică Delta Dunării, în întreaga lume. De asemenea, s-a discutat oportunitatea pe care o reprezintă redeschiderea, de anul viitor, a Aeroportului Internațional „Delta Dunării” – Tulcea, care ar putea oferi posibilitatea unor curse regulate și a unor curse charter, pe care le-ar putea opera inclusiv compania Turkish Airlines. Întâlnirea a fost organizată la Consiliul Județean Tulcea, cu sprijinul Consiliului Județean, al Prefecturii Tulcea și al Primăriei Municipiului Tulcea.

„Avem de foarte mult timp în Tulcea un mesh mare cu Turkish Airlines, toată lumea se întreabă dacă vine această firmă la Tulcea și iată că astăzi avem o primă întâlnire, organizată cu ajutorul Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, reprezentată de președintele Cătălin Țibuleac. Ați veni în locul în care trebuie, vă aflați la masa care trebuie, pentru că avem aici persoane direct interesate ca Turkish Airlines să zboare pe Aeroportul Delta Dunării. Avem operatori din domeniul turistic care sunt interesați de piața turistică, de asemenea, avem investitori interesați de piața de muncă. Dorim să aducem mai ușor muncitori la Vard Tulcea, cel mai important angajator al județului și dorim să-i ajutăm și pe cei care lucrează în afară. Sunt importante comunități din județ, din care oamenii pleacă în Italia și Spania la muncă și care, pe perioada verii sau a sărbătorilor, vin acasă. Putem spune așadar că Turkish Airlines are nevoie de Tulcea și Tulcea are nevoie de Turkish Airlines“, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani.

Administratorul public al județului, Vasile Strat a declarat că venirea reprezentaților companiei aeriene turcești la Tulcea are loc la momentul oportun.

„Este un pas bun venirea dumneavoastră la Tulcea, este un moment potrivit pentru că noi suntem în faza în care, în maxim două luni de zile, vom da drumul la licitație pentru a se opera pe acest aeroport începând cu 1 mai 2019. La acel moment, vom avea tot ceea ce presupune un aeroport modern, pe care l-am dezvoltat deja în ceea ce privește suprafața de zbor și acum suntem în faza de aprobare a altor două proiecte prin care vom moderniza și partea de dotări. Cred că ne vom ridica la standardele unui aeroport modern. Dacă dumneavoastră veți considera că e oportun să veniți la Tulcea, acum este momentul. Noi nu vrem să ne limităm numai la turiști pentru operarea curselor aeriene, pentru că avem și operatori economici care au nevoie de transport aerian pentru a aduce forța de muncă, plus foarte mulți cetățeni care, în condițiile deschiderii schimbului de forță de muncă în Uniunea Europeană, se întorc și pleacă din țară pe tot parcursul anului“, a declarat administratorul public al județului, Vasile Strat.

 

„Destinația turistică Delta Dunării și Dobrogea de Nord are nevoie de operatori aerieni serioși, așa cum este Turkish Airlines. Orice destinație turistică are importanța ei dar fără infrastructură de transport, aerian, rutier, naval, nu poate exista. Acesta este motivul pentru care am invitat astăzi alături de noi o parte din ceea ce înseamnă proprietarii de hoteluri și agențiile de turism din Delta Dunării și sper ca, alături de autoritățile județului, să reușim în cadrul unei discuții tehnice să găsim resursele necesare pentru a promova și ajuta destinația turistică să devină mult mai vizibilă în plan internațional“, a apreciat președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, Cătălin Țibuleac.

Reprezentanții Turkish Airlines au precizat că își doresc să promoveze atât România cât și Delta Dunării, ca destinație turistică.

„Suntem aici pentru că vrem să promovăm România, nu numai Delta Dunării, dar delta este importantă. Am mai desfășurat activități similare cu alte țări pentru a promova destinații, așa că suntem deschiși la orice fel de sprijin. Înainte de aveni la Tulcea, am mai investit în România, am crecut capacitatea la Cluj, la Constanța, la București, dar căutăm și alte oportunități, mai ales că se constată o tendință de dezvoltare și în alte orașe decât Bucureștiul. Sperăm că, pas cu pas, vom dezvolta această cooperare cu sprijinul autorităților locale, al agențiilor de turism și al proprietarilor de hoteluri. Vă mulțumesc că ați organizat acest eveniment și sperăm că vom veni aici mai des“, a declarat directorul general Ahmet Akpinar.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*