Reprezentanți ai Consiliului Județean Tulcea au participat la Belgrad la un seminar al Uniunii Europene

lucrările seminarului „Politici UE și oportunități de cooperare teritorială în Uniunea Europeană, cu accent pe conectivitate, tranziție și rețele energetice”

O delegație a Consiliului Județean Tulcea a participat, în perioada 17-19 decembrie, la Belgrad, Serbia, la lucrările seminarului „Politici UE și oportunități de cooperare teritorială în Uniunea Europeană, cu accent pe conectivitate, tranziție și rețele energetice”, organizat sub egida Conferinței Regiunilor Periferice Maritime (CRPM).

Prin vocea reprezentantului județului Tulcea, Valentin Moldoveanu, consilier județean, prezent la eveniment în calitate de speaker, au fost prezentate statusul și prioritățile locale în ceea ce privește conectivitatea și transportul public naval în Delta Dunării, ca experiență în contextul dezvoltării durabile a unei regiuni membre a CRPM și UE.

Experiența din regiunea Dunării a fost salutată de participanții și organizatorii evenimentului AI-NURECC din Serbia, acesta din urmă constituind denumirea proiectului CRPM în cadrul căruia a avut loc seminarul „Politici UE și oportunități de cooperare teritorială în Uniunea Europeană, cu accent pe conectivitate, tranziție și rețele energetice”.

Implementarea acestei inițiative a vizat sprijinirea implementării Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Adriatică și Regiunea Ionică (EUSAIR) și promovarea unei cooperări mai eficiente între autoritățile regionale și locale, universitățile, camerele de comerț, asociațiile și rețelele de tineret, antreprenorii și societatea civilă, fiind asigurate, astfel, premisele unei acoperiri teritoriale profunde și extinse, la nivel regional și local.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*