Reprezentanți ai Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România, în vizită la Tulcea

Reprezentanți ai Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România, în vizită la Tulcea. FOTO: CJ Tulcea

Administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani, a participat vineri, 13 mai, alături de prefectul județului Tulcea, Alexandru-Dan Munteanu, la o întâlnire de lucru cu echipa economică a Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România.

Discuțiile din cadrul întâlnirii de lucru au gravitat în jurul aportului județului Tulcea, prin autoritățile publice și societatea civilă, pentru combaterea efectelor dramatice ale crizei umanitare cu care se confruntă statul vecin.

Administratorul public Dumitru Mergeani a prezentat succint modul de operare a Hub-ului Logistic Umanitar Tulcea, înființat, în primele zile de după declanșarea războiului, prin semnarea unui parteneriat inițial între Consiliul Județean Tulcea, Instituția Prefectului Tulcea și Asociația Comunelor din România-filiala Tulcea.

„Inițiativa a fost fundamentată pe dorința de a da o mână de ajutor unor oameni în nevoie. Parteneriatul nostru, care a inclus un ONG și două instituții publice, a beneficiat de sprijin din partea mediului privat, care a pus la dispoziție primul spațiu de depozitare, ce a putut fi folosit gratuit, pentru o lună, iar ulterior a oferit un sprijin consistent, în natură și bănesc. Ulterior, organizațiile non-guvernamentale și simpli cetățeni s-au alăturat efortului comun, prin donații. Amploarea crescută a activității depozitului, datorată creșterii cantității de bunuri donate, ne-a determinat să identificăm noi parteneri. IsrAID a fost prima organizație care s-a alăturat, dar în scurt timp Protecția Civilă Franceză și alți donatori importanți au dorit să facă parte din echipă. În prezent Hub-ul este administrat de organizațiile non-guvernamentale, a fost implementat un sistem eficient de gestionare a bunurilor iar o echipă de refugiați ucraineni este implicată activ în gestionarea și transmiterea bunurilor către Ucraina. În curând, în urma semnării unui nou acord de parteneriat, Hub-ul și beneficiarii finali – cetățeni ucraineni refugiați în România sau în sudul Ucrainei – vor primi un sprijin consistent din partea unei organizații din Statele Unite, ce își va asuma calitatea de partener!”, a spus Mergeani.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*