“Regina frumuseții din Leenane” – cele mai multe nominalizări, cea mai bună actriță, cel mai bun spectacol la Oradea

Echipa „Jean Bart“ la Festivalul de Teatru Scurt din Oradea

Sfârșitul săptămânii trecute a fost de bun augur pentru echipa artistică a Centrului Cultural „Jean Bart” Tulcea, vinovată de faptul de a se fi înscris la lucrările Festivalului de Teatru Scurt din Oradea. Mai exact, la Oradea, după opt zile de spectacole, ediția a VI-a a Festivalului Internațional de Teatru a ajuns la final, unul din cele mai așteptate momente ale festivalului fiind decernarea premiilor Festivalului de Teatru Scurt – secțiune concurs, care se află la cea de-a XXIV-a ediție.

Vorbim de o manifestare culturală de prestigiu, Festivalul Internațional de Teatru Oradea fiind organizat de Teatrul Regina Maria, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Fundația Culturală FITO și UNITER.

În programul festivalului au intrat nu mai puțin de 13 spectacole, Centrul Cultural „Jean Bart” Tulcea participând cu spectacolul „Regina frumuseții din Leenane”, intrând în concurs alături de alte spectacole susținute de teatre din țară: Teatrul Szigligeti, din Oradea, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Apollo 111, din București, Teatrul „Mihai Eminescu”, din Botoșani, Teatrul Odeon, din București, Teatrul „Fani Tardini”, din Galați, Teatrul „Maria Filotti”, din Brăila, Teatrul Regina Maria, din Oradea, UNTEATRU, din București, Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, din Arad, Teatrul Național Târgu Mureș-Compania„Liviu Rebreanu”, Teatrul Municipal Baia Mare.

„Regina frumuseții din Leenane” este un spectacol realizat de tânărul regizor Vlad Cristache, responsabil și de scenografia piesei, având la bază textul lui Martin McDonagh, iar în distribuție pe actorii Irina Naum, Liliana Ghiță, Cristi Naum și Ștefan Mihai.

Mai adăugăm că anul acesta, festivalul de teatru de la Oradea a fost “păzit” de două jurii care au analizat și acordat premii: un juriu format din patru studenți de la facultăți de teatru prestigioase din țară, precum și un juriu alcătuit din personalități din lumea românească a teatrului, criticii Ion Parhon și Elisabeta Pop, actorii Cristian Șofron, Teodor Corban și Richard Balint.

Spectacolul prezentat de Teatrul „Jean Bart” Tulcea a avut pe de parte cel mai mare număr de nominalizări, atât în ceea ce privește cea mai bună actriță –fiind deopotrivă nominalizate Irina Naum și Liliana Ghiță -, cea mai bună scenografie, cea mai bună regie, cel mai bun spectacol, asfel încât și premiile au venit pe măsură și, fără îndoială, pe merit.

„Regina frumuseții din Leenane” a câștigat premiul pentru cea mai bună acriță, acordat doamnei Irina Naum, pentru rolul Maureen Folan, premiu acordat de juriul studenților, dar și premiul pentru cel mai bun spectacol, acordat de juriul personalităților de teatru, la această secțiune fiind nominalizate și spectacolele “Gardenia”, prezentat de Teatrul Odeon, București și “Pulverizare”, prezentat de Teatrul Apollo 111, din București

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*