Razii ale Poliției Rutiere pe raza județului Tulcea

Echipaj auto de poliție pe străzile din municipiul Tulcea. FOTO Cătălin Schipor

În perioada 19 – 20 noiembrie, Poliţia Rutieră Tulcea a desfăşurat, pe raza județului, acţiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și conștientizarea participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație.

Din datele statistice a rezultat că, în perioada 01.01. – 11.11.2019, pe drumurile deschise circulaţiei publice din judeţul Tulcea s-au produs 51 de accidente rutiere grave (cu 7 mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut) soldate cu decesul unui număr de 14 persoane (la fel ca în aceeași perioadă a anului trecut) şi rănirea gravă a altor 47 (- 11 față de aceeași perioadă a anului trecut).

Principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere au fost: viteza (în cazul a 13 accidente), alte preocupări de natură a distrage atenția ( în cazul unui număr de 8 accidente), conducerea sub influența băuturilor alcoolice ( pe fondul căreia s-au produs 5 accidente) și abateri bicicliști, căruțași și pietoni (12 accidente).

Obiectivele acțiunii au fost: creşterea vizibilităţii poliţiei rutiere, prin prezenţa activă a polițiștilor pe sectoarele de drum cu risc rutier ridicat din mediul rural și urban; combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului și a celor care nu dețin permis de conducere; respectarea regimului legal de viteză; combaterea deplasării neregulamentare a pietonilor pe drumurile publice; respectarea normelor rutiere de către bicicliști, pietoni și căruțași .

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au constatat 2 infracțiuni la regimul circulației rutiere și au aplicat 165 de sancţiuni contravenţionale, prevăzute de O.U.G. 195/ 2002, dintre care 15 au reprezentat abateri ale pietonilor de la normele privind reglementarea circulației pe drumurile publice.

De asemenea, au fost reţinute 10 permise de conducere.

Poliţiştii le recomandă conducătorilor de vehicule să respecte normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule, de asemenea folosirea centurii de siguranță obligatorie, să circule cu o viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, să evite depăşirile riscante, iar pentru un plus de siguranţă, să păstreze distanţa în mers între vehicule.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*