PSD câștigă alegerile în județul Tulcea, dar primește un singur mandat de parlamentar din șase posibile

Toate voturile contează. FOTO Cătălin SCHIPOR

Partidul Social Democrat a câștigat alegerile parlamentare în județul Tulcea, obținând cu 1.775 de voturi mai mult decât formațiunea clasată pe locul al doilea, Partidul Național Liberal, dar a pierdut scrutinul din punct de vedere al mandatelor de parlamentar atribuite.

Astfel, conform informațiilor furnizate de Biroul Electoral Central, PSD a fost votat de 16.202 persoane, iar PNL de 14.427 de persoane. Pe locul trei se află Alianța pentru Unirea Românilor, cu 7.055 voturi, urmată de USR-PLUS, alianță ce a fost votată de 5.861 de alegători.

Cu toate acestea, conform algoritmului prin care voturile sunt transformate în mandate de parlamentar, acestea vor fi împărțite astfel la nivelul județului Tulcea:

  • PNL obține două mandate de deputat, pentru George Șișcu și Michael Gudu;
  • USR-PLUS obține un mandat de deputat și unul de senator, pentru Eugen Terente, respectiv, Costel Vicol;
  • AUR obține un mandat de senator, prin Valentin-Rică Cioromelea;
  • PSD obține un mandat de deputat, pentru Mirela Furtună.

În județul Tulcea prezența la votul din data de 6 decembrie a fost de 27,14 la sută, din cei 196.278 de alegători cu drept de vot mergând la urne numai 53.278

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*