Prognoza meteo pentru zilele următoare: temperaturi de până la – 16 grade Celsius și rafale de vânt de până la 75 km/h

Se circulă pe toate drumurile, dar în condiții de iarnă. FOTO Facebook/Andaluzia Luca

În timpul Codului Portocaliu meteorologii spun că cerul va fi noros va ninge, temperaturile estimate ajungând până la – 17 grade Celsius, iar vântul care va bate în rafale, va atinge chiar și 75 km/h, viscolind astfel zăpada depusă. 

ZIUA I, Duminică – 25 februarie h 8.00 – Luni – 26 februarie h 8.00 
Vremea va fi închisă și deosebit de rece. Temperaturile vor continua să scadă, astfel că maximele se vor încadra între -5 și 1 grad, iar cele minime între -11 și -5 grade. Cerul va fi noros si pe arii extinse va ninge. Stratul de zăpadă nou depus va fi de 5 – 10 cm. Vîntul va prezenta intensificări care la rafală vor avea viteze de 50 – 60 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Vântul va accentua senzația de frig.

ZIUA a II-a, Luni – 26 februarie h 8.00 – Marți – 27 februarie h 8.00 

Vremea va fi deosebit de rece, local geroasă noaptea și dimineața. Temperaturile maxime se vor încadra între -10 și -1 grade, iar cele minime între -11 și -6 grade. Cerul va fi noros și pe arii extinse va ninge. Se va depune strat consistent de zăpadă. Aceasta va depăși 20 cm și izolat 30 cm. Vântul va prezenta intensificări susținute, cu viteze care la rafală vor depăși și 70 – 75 km/h, viscolind ninsoarea și..spulberând zăpada. Vizibilitatea va fi scăzută, iar senzația de frig va fi accentuată de vânt.

ZIUA a III-a, Marți – 27 februarie h. 8.00 – Miercuri – 28 februarie h 8.00

Vremea se menține deosebit de rece, geroasă noaptea și dimineața. Temperaturile maxima se vor încadra între -10 grade și -5 grade, iar cele minime
între -15 și – 10 grade. Cerul va fi mai mult noros. Temporar va ninge viscolit. Stratul de zăpadă nou depus va depăși pe alocuri 10 cm. Vântul
va prezenta intensificări susținute în prima parte a intervalului, cu viteze care la rafală vor depăși 70 km/h. Vizibilitate va fi scăzuta, iar senzația de frig va fi accentuată.

ZIUA a IV-a, Miercuri – 28 februarie h 8.00 – Joi – 1 martie h 8:00

Vremea se menține deosebit de rece și geroasă noaptea și dimineața. Temperaturile maxime se vor încadra între -8 și -4 grade, iar cele minime între – 16 și -9 grade. Cerul va fi noros în prima parte a intervalului, când local va ninge, în general slab. Noaptea cerul se va degaja. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări în zona de coastă.

La nivelul municipiului Tulcea, autoritățile au declarat că sunt pregătite atât pentru deszăpezirea străzilor, cât și pentru a veni în ajutorul persoanelor fără adăpost. În prezent, aproximativ 40 de persoane fără adăpost la Centrul Social de Urgență PHOENIX.

„E important pentru noi toți să dăm dovadă de solidaritate și revin cu îndemnul de a nu trece nepăsători pe lângă concetățenii noștri care vor fi pe străzi, în interes de serviciu, de la cei ce deszăpezesc, până la polițiști, pompieri, bilanțieri, jandarmi, polițiști locali și nu numai, să le oferiți un ceai cald, un zâmbet, ba chiar o îmbrățișare“, i-a îndemnat viceprimarul Andaluzia Luca pe tulceni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*