Primăria Tulcea poate pune la dispoziția cetățenilor ucraineni refugiați peste 1.200 de locuri de cazare

Punct de informare amenajat în fața Primăriei Tulcea.

Cetățenii ucraineni care intră în țară pe la punctul de trecere Isaccea – Orlovka obțin toate informațiile necesare la punctul de informare organizat în vamă de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Tulcea. Marea majoritate a cetățenilor ucraineni sosiți până în prezent în Tulcea se află în tranzit și staționează temporar. În ultimele 24 de ore, au cerut statutul de refugiat 84 cetățeni ucraineni.

Cetățenii ucraineni au posibilitatea de a solicita statutul de refugiat la punctul de trecere a frontierei sau la sediul Poliței de Frontieră din Tulcea (str. Isaccei nr. 103, lângă sediul Jandarmeriei, tel: 0240 – 534 160 și 0240 – 534 996). Trebuie cunoscut faptul că persoanele care obțin statutul de refugiat nu pot părăsi teritoriul României.

Primăria Municipiului Tulcea poate pune la dispoziția cetățenilor ucraineni refugiați 1228 locuri de cazare, unde vor primi și asistență umanitară adecvată.

„Empatia manifestată față de cetățenii ucraineni este extraordinară. Până în prezent, situația este sub control. Totuși, este posibil să vină și momentul în care va fi nevoie de o mobilizare mult mai amplă în fața unei posibile crize umanitare. Cetățenii români au demonstrat o solidaritate exemplară”, au transmis reprezentanții Primăriei Tulcea.

Cetățenii care vor să facă donații, să ofere spații de cazare, transport sau alte forme de ajutor, pot suna la următoarele numere de telefon (Call Center Primăria Tulcea – DAPS):

  • 0240/ 513.641
  • 0757/ 064.476
  • 0756/ 168.254

De asemenea, un punct de informare a fost amenajat în fața Primăriei Tulcea, unde se oferă informații și suport în limba ucraineană. De asemenea, pot obține informații și cetățenii care vor să facă donații, să ofere spații de cazare, transport sau alte forme de ajutor. Tot aici, agenții economici care își pot oferi suportul prin oferirea unei mese calde, pot lăsa datele de contact. Cetățenii sunt rugați să nu aducă donațiile la cort, acesta are numai rolul de a informa.

ALTE CONTACTE UTILE:

Pentru dobândirea statutului de refugiat (Serviciul Poliției de Frontieră):

  • 0240/ 534.160
  • 0240/ 534.996

Cazare pentru refugiați (Centrul de Comandă coordonat de ISU Tulcea):

  • 0758/ 114.996

Translator pentru limba ucraineană:

  • 0745/ 296.214
  • 0751/ 611.746
  • 0755/ 096.315

Acces internet gratuit – rețeaua WiFi4EU:

Cetățenii ucraineni pot beneficia de acces gratuit la internet în Rețeaua WiFi4EU, disponibilă în următoarele puncte:

  1. Piața „Mircea cel Bătrân”
  2. Parcul ”Sfântu Gheorghe” (Piața Nouă)
  3. Monumentul Independenței
  4. Casa Căsătoriilor 5. Biblioteca Județeană ”Panait Cerna”
  5. Parcul Personalităților
  6. Centrul Muzeal Eco-Turistic Delta Dunării (Acvariu)
  7. Parcul Victoria
  8. Orășelul Copiilor
  9. Faleza Dunării (3 echipamente amplasate în zona Parcului Carol, Centru de Informare Turistică, ARBDD)
  10. Parcul Ciuperca (zona patinoarului, plajei, bazinului de înot)
  11. Parcul Veolia
  12. Strada Babadag (Agenția Județeană a Finanțelor Publice Tulcea)

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*