Primăria Tulcea oferă 140.000 lei cultelor religioase, de trei ori mai mult decât pentru proiectele de Educație Civică și Tineret

Constantin Hogea, primarul municipiului Tulcea. FOTO Cătălin Schipor
Constantin Hogea, primarul municipiului Tulcea. FOTO Cătălin Schipor

Primăria Tulcea este gata să primească o serie nouă de proiecte de la Cultele Regligioase. Administrația locală are 200.000 lei pregătiți pentru biserici și cum la primul apel de proiecte nu au fost ridicați nici o treime din bani, Primăria a lansat un nou apel.

Sesiunea a doua de distibuire a fondurilor nerambursabile vine la pachet cu restul de 140.000 lei.

Primăria Tulcea așteaptă propunerile între 9 august și 7 septembrie, iar aplicanții trebuie să fie din municipiu.

Cei 140.000 lei oferiți cultelor religioase provin din bugetul local. La apelul din primăvara lui 2018, trei biserici, o protoierie și o asociație au primit 60.000 lei. Banii au fost folosiți pentru finalizarea unui acoperiș de biserică, refacerea vitraliilor, construcția unei clopotnițe și a unui lumânărar, amenajarea unei platforme betonate într-un cimitir și pentru lucrări de fațadă la o altă biserică.

De menționat este și faptul că Primăria Tulcea alocă doar un sfert din banii destinați bisericilor în 2018 pentru proiecte de Educație Civică și Tineret (50.000 lei). Proiectele sociale au primit în 2018 suma de 30.000 lei. Cei mai mulți bani au fost cheltuiți pentru proiecte sportive (390.000 lei) și culturale (330.000 lei).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*