Primăria Tulcea a alocat 91.500 lei pentru șase biserici și Episcopia Tulcii. Catedrala Episcopală va avea clopote automatizate

Catedrala Episcopală din Tulcea, Sf. Nicolae. FOTO Cătălin Schipor

Curg finanțările nerambursabile din partea Primăriei Tulcea. Municipalitatea a decis lista proiectelor care primesc bani de la bugetul local și care nu trebuie să îi returneze.

Pe primul loc în top se situează Episcopia Tulcii care primește 20.000 lei pentru lucrările de consolidare și reparații capitale la sediul din strada Gloriei, 24.

Urmatoarea mare finanțare este una de 18.000 lei. Banii ajung la Parohia Sfântul Nicolae, cea care va turna, monta și automatiza clopotele de la Catedrala Episcopală.

Parohia Sfântul Ioan Teologul vrea să sistematizeze instalația de ape pluviale a lăcașului de cult, așa că a cerut și primit 11.993,4 lei din banii Primăriei Tulcea. Aceeași sumă merge și la Parohia Sf. Ilie Tesviteanul pentru cofrarea, turnarea și armarea planșeelor din beton armat care susțin turlele.

Capela Militară Sf. Maria nu a fost refuzată de municipalitate atunci când a cerut 10.500 lei pentru lucrările de consolidare, finisaje și restaurare a unor construcții din anul 2018. Pe lista cu finanțările nerambursabile a intrat și Parohia Acoperământul Maicii Domnului care a obținut 9000 lei pentru reparația stranelor și a iconostaselor.

Ultima sumă oferită cu generozitate de Primăria Tulcea este aceea de 10.000 lei. Banii ajung la Parohia Adormirea Maicii Domnului și Sf. Mare Mucenic Dimitrie pentru pictarea bisericii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*