Primăria Sarichioi, “campioană” la cheltuit banii publici. Un contract de 450.000 a fost atribuit, prin cumpărare directă, unei firme din localitate

Primarul din Sarichioi, Vitali Fenoghen. FOTO Cătălin SCHIPOR

Moș Crăciun a adus unei firme din Sarichioi un “cadou” valoros. Primăria a ales ca, în ajunul Crăciunului, să ofere unei societăți comerciale locale un contract în valoare de 450.000 lei. Achiziția directă a fost făcută pentru servicii de proiectare și execuție ale unor lucrări pentru “Centrul Social de Zi” din localitatea Enisala.

Banii vin prin PNDR și vor fi cheltuiți în 2 etape. Primăria Sarichioi vrea mai întâi să se ocupe de proiectare și asistența tehnică din partea proiectantului. În a doua fază este inclusă execuția lucrărilor.

Firma care și-a adjudecat acest proiect este Constart-Confort SRL din Sarichioi, care are sediul chiar pe aceeași stradă cu Primăria din localitate. Compania este administrată de Alexandru Stignei.

Menționăm că suma nu depășește pragul maxim legal pentru acest tip de achiziție, dar reprezintă cea mai mare achiziție publică directă a finalului de an 2019 și început de an 2020.

Acesta nu este primul contract încheiat de Primăria Sarichioi cu firma în cauză. În luna decembrie 2017, primarul Finoghen Vitali Cristian și administratorul firmei Constart Confort SRL semnau un contract de închiriere a unui buldoexcavator pentru deszăpezirea drumurilor comunale la prețul de 140 lei pe ora de intervenție.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*