Președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu și prefectul Lucian Furdui, mesaje de Ziua Pompierilor pentru salvatorii tulceni

Pagubele au fost nesemnificative, fiind vorba de o clădire dezafectată. FOTO ISU Delta Tulcea

Pe 13 septembrie se sărbătorește, de 170 de ani, Ziua Națională a Pompierilor. Această dată este legată de revoluția de la 1848 și ultima bătălie împotriva trupelor otomane, dată de pompierii aflați pe Dealul Spirii.

De ziua lor, pompierii tulceni nu s-au odihnit. Au fost prezenți în la datorie, iar începând cu ora 16.30, în în Piața Tricolorului (Piața Civică) din municipiul Tulcea.

„Îmi revine azi, 13 septembrie 2018, plăcuta onoare să urez salvatorilor pompieri tulceni un sincer „La mulți ani!” și să transmit mesajul doamnei ministru Carmen Dan și al meu personal adresat cu prilejul Zilei Pompierilor din România: „La împlinirea a 170 ani de existenţa instituţional, doresc tuturor pompierilor din România multă sănătate, misiuni încheiate în siguranţă şi cu succes! Conştiinţa publică vă identifică drept salvatori, iar acest loc de cinste a fost câştigat prin muncă şi, uneori, chiar prin sacrificiul suprem. Sunteţi oameni deosebiţi, pentru care altruismul este un mod de viaţă. Sunteţi o familie unită şi vă încredinţaţi viaţa, fără rezerve, în mâinile camarazilor. Respect ceea ce faceţi şi cred cu tărie în fiecare dintre voi, în puterea voastră de a vă face datoria cu responsabilitate şi în loialitatea pe care o aveţi faţă de români şi România. În plan operaţional, primii paşi au fost făcuţi, prin absorbţia a peste 120 milioane de euro din fonduri europene destinate inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă. Doar în ultimii ani, în unităţile IGSU au ajuns aproximativ 1.000 de noi autospeciale complexe, autoscări de intervenţie la înălţime, bard, motopompe, dar şi sisteme moderne pentru căutare salvare, de tip multirisc, pentru iluminat de mare capacitate şi pentru cazarea temporară a sinistraţilor. Procesul de modernizare a dotărilor va continua şi vă asigur că vă voi susţine în fiecare demers menit să crească eficienţa muncii pe care o desfăşuraţi. La ceas de sarbătoare, vă doresc tuturor realizări pe toate planurile, care să vă aducă împlinire sufletească şi determinare pentru a fi din ce în ce mai buni!”, a declarat prefectul Tulcei, Lucian Furdui.

 

„Îi salut cu respect pe toți pompierii din acest județ, bravi salvatori care activează în acest domeniu, al intervențiilor în cazul unor situații de urgență. Țin să îmi exprim respectul pentru activitatea pe care dumneavoastră o desfășurați în fiecare zi, pentru promptitudinea cu care acţionaţi la intervenții, pentru seriozitatea şi conştiinciozitatea pe care le arătați ori de câte ori vă este solicitat ajutorul. La mulți ani!“,a transmis cu acest prilej președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Tedorescu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*