Prefectura a anunțat că în județul Tulcea sunt 139 de persoane în izolare la domiciliu, dintre care 43 în municipiu

Prefectura Tulcea. FOTO Cătălin Schipor

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Tulcea s-a întrunit luni, 9 martie a.c. în ședință extraordinară, pentru a lua o serie de măsuri pe plan judeţean în concordanţă cu Hotărârea Nr.6 din 06.03.2020 şi Hotărârea Nr.7 din 06.03.2020 a Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României.

În cadrul şedinţei ce a avut loc în sala de videoconferințe a Instituției Prefectului Tulcea, începând cu ora 10.00, s-a hotărât ca echipe mixte formate din reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Primăriei să verifice zilnic persoanele aflate în autoizolare la domiciliul acestora, ocazie cu care să întocmească un proces verbal care va fi transmis zilnic Instituţiei Prefectului Tulcea de către reprezentantul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Tulcea. Persoanele aflate în autoizolare, care se fac vinovate de părăsirea locuinţei, vor suporta rigorile legii, respectiv prevederile HG 857 din 2011, art 43, lit m – respectiv o sancțiune contravențională în cuantum de 10.000 de lei.

La nivelul județului Tulcea sunt 139 persoane în autoizolare la domiciliu din care 43 în municipiul Tulcea.

În ceea ce priveşte manifestările publice sau private, precum şi evenimentele cultural sportive cu un număr mai mic de 1.000 de persoane, pentru fiecare eveniment în parte, pe baza unei analize a riscurilor și a tipului de activitate, se va solicita avizul prealabil al DSP Tulcea.

La Spitalul Județean Tulcea nu mai sunt permise vizite ale aparținătorilor.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*