Polițiștii tulceni au desfășurat mai multe acțiuni pe raza județului

Șoferii au fost opriți pe dreapta de către polițiști. FOTO Cătălin Schipor

În perioada 22 – 28 ianuarie a.c, Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea a acționat pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Analizele privind riscul rutier efectuate de Poliția Rutieră Tulcea au arătat că abaterile săvârșite de către pietoni, nerespectarea vitezei regulamentare, neacordarea priorității de trecere autovehiculelor și pietonilor și încălcarea regulilor de circulație de către bicicliști sunt printre principalele cauze generatoare de accidente rutiere pe raza județului.

În vederea intensificării activităților de conștientizare a participanților la trafic privind respectarea regulilor de circulație, polițiștii rutieri au acționat în trei etape pe o perioadă de 7 zile.

În prima etapă, pe 22 ianuarie, polițiștii au avut în vizor asigurarea vizibilităţii elementului poliţienesc pe toate categoriile de drumuri care prezintă risc crescut de accidente, precum şi pe principalele intrări şi ieşiri din localităţi.

În această zi, Poliția Rutieră a aplicat 43 de sancțiuni contravenționale și a reținut 5 permise de conducere.

În a doua etapă, în data de 23 ianuarie, obiectivul polițiștilor rutieri l-a constituit combaterea neacordării priorității de trecere pietonilor și/sau vehiculelor, fiind aplicate 49 sancțiuni contravenționale la Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. În cadrul acțiunii, polițiștii au reținut 3 permise de conducere

În a treia etapă, acțiunile Poliției Rutiere au urmărit în principal combaterea abaterilor săvârșite de pietoni, respectiv prezența/deplasarea neregulamentară a pietonilor pe carosabil, traversarea neregulamentară.  În cadrul acestei etape, polițiștii au aplicat 35 de sancțiuni contravenționale la legislația în domeniu, din care 31 pentru traversare neregulamentară și 4 pentru deplasare neregulamentară pe partea carosabilă. De asemenea, polițiștii rutieri au aplicat participanților la trafic 95 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regulilor de circulație rutieră.

În perioada 27- 28 ianuarie a.c. polițiștii tulceni au acționat pe raza localităților Ciucurova și Topolog pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regulilor de circulație pe drumurile publice.

Astfel că, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Topolog împreună cu polițiștii Postului de Poliție Ciucurova au depistat și sancționat 33 de conducători auto, pentru nerespectarea regulilor de circulație. Valoarea sancțiunilor s-a ridicat la aproximativ 10.000 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*