Polițiștii tulceni au dat 170 de amenzi pentru nepurtarea centurii de siguranță

Polițiștii au verificat șoferii din trafic. FOTO Cătălin Schipor

Polițiștii rutieri au constatat peste 170 de abateri pentru neportul centurii de siguranță și 28 de abateri pentru folosirea telefonului mobil la volan, fără dispozitive hands free.

În perioada 12 – 18 martie, polițiștii tulceni au desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea încălcării normelor rutiere privind folosirea centurii de siguranță pe principalele artere din municipiul Tulcea, dar și pe drumurile județene și naționale.

Obiectivele polițiștilor au constat în conștientizarea conducătorilor de autovehicule și a pasagerilor cu privire la necesitatea utilizării centurilor de siguranță și a sistemelor de retenție pentru copii, determinarea conducătorilor de autovehicule să folosească telefonul mobil în timpul mersului, numai dacă este dotat cu dispozitiv hands free, conștientizarea cu privire la dinamica și consecințele accidentelor rutiere produse pe acest fond.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*