Polițiștii, pompierii și jandarmii au acționat cu succes în cazul unor tentative de suicid, pe raza municipiului Tulcea

Negociatorul IPJ Tulcea l-a convins pe bărbat să renunțe la gestul sinucigaș. FOTO IPJ Tulcea

Într-un interval de 24 de ore, Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea în cooperare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Delta” Tulcea, în cazul a două evenimente și Inspectoratul Județean de Jandarmi, la un eveniment, au intervenit la două sesizări privind tentative de suicid.

Astfel, în cursul zilei de 24 iulie, a fost primit un apel prin numărul de urgență 112, prin care o persoană, în vârstă de 39 de ani, din Tulcea, solicita să discute cu negociatorul poliției, comisarul-șef de poliție Țugui Lucian, amenințând că se va sinucide dacă nu comunică cu acesta.

La fața locului s-au deplasat un echipaj format din polițiști de ordine publică și un echipaj al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Tulcea. După cele două echipaje, la fața locului a ajuns și negociatorul poliției, comisarul-șef de poliție Țugui Lucian care a convins-o să renunțe la gestul sinucigaș.

A doua zi, pe 25 iulie, în jurul orei 8.00, o persoană de 37 de ani, din Tulcea s-a urcat pe o clădire dezafectată situată pe strada Isaccei și a anunțat că intenționează să se sinucidă.

La eveniment au intervenit echipaje de ordine publică ale Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, Inspectoratului Județean de Jandarmi Tulcea și echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Tulcea.

Negociatorul poliției, comisarul-șef de poliție Țugui Lucian, a purtat discuții cu cel care amenința să se sinucidă.
Bărbatul, aflat într-o stare vădită de agitație , a adunat mai multe cărămizi, pe care intenționa să le arunce de pe clădire, existând riscul de a pune în pericol trecătorii.

În urma acestui fapt, echipajele de ordine publică au mărit perimetrul de protecție, solicitând cetățenilor aflați în zonă, să se îndepărteze.

După aproximativ 80 de minute, negociatorul poliției, comisarul-șef de poliție Țugui Lucian a reușit să convingă bărbatul de 37 de ani să coboare în siguranță, fiind predat echipajului SMURD în vederea acordării îngrijirilor de specialitate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*