Polițiștii de frontieră au prins doi tulceni care pescuiseră 75 de kilograme de pește în perioada de prohibiție

Pește pescuit în perioada de prohibiție. FOTO Garda de Coastă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat doi tulceni care au pescuit 75 de kilograme peşte, în perioada de prohibiție și fără să deţină documentele legale.

În data de 20 mai, în jurul orei 10.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia, în cooperare cu lucrători din cadrul ARBDD, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au efectuat un control asupra a două persoane dintr-o ambarcațiune, din zona canalului Teu, de pe raza localității Chilia Veche, județul Tulcea, care scoteau o înșiruire de plase de pescuit din apă.

Astfel, în cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei doi sunt cetățeni români, în vârstă de 30, respectiv 24 de ani, domiciliați pe raza județului Tulcea. În urma verificării plaselor, a fost descoperită cantitatea de 75 de kilograme de peşte, din speciile caras şi babușcă, în stare proaspătă.

Întreaga cantitate de peşte a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurile legale, iar plasele de pescuit din fir textil, în lungime de 310 metri, au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pescuit comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice în perioada de prohibiție.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*