Planul AJOFM Tulcea de formare profesională propus pentru anul 2018

Sediul AJOFM Tulcea. FOTO Cătălin Schipor
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea. FOTO Cătălin Schipor

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea și-a propus prin Planul de formare profesională pentru anul 2018, organizarea unui număr total de 24 cursuri (22 meserii), pentru 490 persoane, din care 22 cursuri pentru 462 șomeri și 2 cursuri pentru alte categorii de beneficiari de servicii de formare profesională gratuite (28 deținuți în penitenciar).

Cursurile de formare profesională propuse pentru a fi organizate în anul 2018 sunt următoarele: administrator pensiune turistică (21 persoane); agent de securitate (21 persoane); agent vânzări (21 persoane); baby sitter (21 persoane); barman (21 persoane); bucătar (21 persoane); comunicare în limbă engleză (21 persoane); confecționer asamblor produse textile (21 persoane); contabil (21 persoane); manichiura pedichiură (21 persoane); inspector în domeniul securității în muncă (21 persoane); lăcătuș construcții metalice și năvale (21 persoane); lucrător în comerț (21 persoane); lucrător în creșterea animalelor (21 persoane); lucrător în cultură plantelor 21 persoane; lucrător finisor pentru construcții (21 persoane); lucrător în structuri pentru construcții (21 persoane); lucrător în tâmplărie (21 persoane); maseur (21 persoane); ospătar (chelner) vanzător în unități de alimantatie (42 persoane); patiser (21 persoane); sudor (21 persoane); lucrător în cultură plantelor (28 deținuți în penitenciar).

Una din cele mai importante măsuri active pentru creșterea gradului de ocupare a forței de muncă este formarea profesională, deoarece prin asigurarea creșterii și diversificării competențelor profesionale ale șomerilor se ating, concomitent, două obiective: satisfacerea solicitărilor imediate pe piață muncii și anticiparea evoluțiilor viitoare ale pieței muncii. Persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă li se oferă astfel posibilitatea dobândirii cunoștințelor teoretice și practice specifice unei noi meserii care să mărească șansele ocupării unui loc de muncă.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă care urmează gratuit un program de formare profesională au următoarele drepturi pe perioadă derulării cursului:
-să beneficieze de pregătire teoretică și practică pe toată durată cursului și să sustină gratuit, de cel mult două ori examenul de absolvire la finalizarea cursului;
-să beneficieze de rechizite și materiale de instruire și să primească în folosintă manuale;
-să beneficieze, dacă este cazul, de echipament de protecție pe timpul instruirii practice;
-să beneficieze, pentru traseul de la domiciliu la unitatea de pregătire, de abonament gratuit pe mijloacele de transport în comun;
-să beneficieze de consultații medicale, analize medicale și țeste necesare frecventării cursului;
-să se retragă de la curs fără a suportă cheltuielile efectuate pentru serviciile de formare profesională dacă se incadrează în muncă sau dacă încep o activitate economică;

Pentru înscrierea la un program de formare profesională sunt necesare următoarele documente:
-cerere tip (se completează la sediul A.J.O.F.M. Tulcea)
-copie act de identitate
-copie certificat de naștere
-copie certificat căsătorie (pentru femei)
-copie diplomă studii (ultimul act de studii)
-adeverință medicală-apt pentru curs-eliberată de medicul de familie
-adeverință de venit eliberată de la ANAF .

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă care doresc să urmeze un curs de formare profesională, pot află informații suplimentare în legătură cu programele de formare profesională, de la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea din str. Grigore Antipa nr. 10, etaj 1, cameră 104, sau la telefon: 0240/516858– int.111 și 118.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*