Peste 23 de milioane de lei, în plus pentru proiectul de modernizare a Portului Tulcea

Peste 23 de milioane de lei, în plus pentru proiectul de modernizare a Portului Tulcea

Săptămâna trecută a fost semnat actul adițional la contractul de finanțare nr. 32/14.05.2019 pentru proiectul Modernizarea Portului Tulcea – de la Mm 38+1530 – la Mm 38+800, proiect finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Documentul semnat între Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și UAP Județul Tulcea – Consiliul Județean Tulcea prevede suplimentarea cu suma de 23.732.683,22 lei. Astfel, documentația a fost revizuită de către proiectant cu majorarea valorii la categoria „construcții și instalații“, prin propunerea de optimizare pentru amenajarea platformei falezei.

Potrivit CJ Tulcea, fondurile sunt necesare pentru amenajarea platformei falezei pe tronsoanele 2 și 6 cu noi materiale de construcții, cu o durată de viață mai mare: sistemul pietonal va fi realizat din pavaj de granit, stâlpii de oțel din oțel inoxidabil, iar parapeții de protecție vor fi din fontă cenușie.

Toate aceste modificări vor duce la creșterea duratei de viață și la o mai bună protecție împotriva coroziunii (de 60-80 de ani), rezistență crescută la acțiuni mecanice și la trafic, rezistență mare la îngheț – dezgheț, întreținere ușoară, arhitectură peisagistică mult îmbunătățită pentru faleză.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*