Peste 1.800 m plase de pescuit și 510 kg de peşte fără documente legale, confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni

Peste 1.800 m plase de pescuit și 510 kg de peşte fără documente legale au fost confiscate. FOTO Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră tulceni au depistat în ultimele zile patru cetățeni români care au pescuit peste 510 kilograme peşte, folosindu-se de 1.860 m plase tip monofilament, fără să deţină documentele legale.

În data de 13 februarie, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea, aflați în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, au oprit pentru control, pe raza localităţii Sălcioara, două atelaje hipo. Acestea erau conduse de cetățenii români M.V. și C.O., ambii în vârstă de 39 ani și domiciliați pe raza judeţului Tulcea.

pesÎn urma verificării atelajelor, au fost descoperite 26 unelte din plasă de tip monofilament în lungime totală de 1.860 m , interzise la deținere, în care se aflau 421 kilograme de peşte, din speciile somn, crap, biban, babuşcă, plătică, singer şi caras, în stare proaspătă, pentru care persoanele în cauză nu au putut prezenta documente legale.

De asemenea, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tulcea au oprit pentru control, pe raza localităţii Enisala, o autoutilitară în care se aflau doi cetățeni români, S.A. și C.A., în vârstă de 26, respectiv 36 ani, domiciliați pe raza judeţului Tulcea.

În urma verificărilor, a fost descoperită cantitatea de 92 kilograme de pește, din specia novac, în stare proaspătă pentru care persoanele în cauză nu au putut prezenta documente legale.

Întreaga cantitate de peşte a fost predată unor societăţi comerciale de profil, conform procedurile legale, plasele au fost ridicate în vederea confiscării, iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește”, respectiv „producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*