Peste 1.200 de persoane și-au găsit, anul acesta, un loc de muncă cu sprijinul AJOFM Tulcea

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea. FOTO Cătălin Schipor

În primele șapte luni ale anului 2020, ca urmare a implementării Programului Național de Ocupare a Forței de Muncă, prin intermediul AJOFM Tulcea au fost încadrate în muncă 1210 de persoane, dintre care 579 de femei.

Potrivit AJOFM Tulcea, din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 314 au peste 45 de ani, 330 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 298 au între 25 și 35 de ani, iar 268 sunt tineri sub 25 de ani (238 de tineri NEET). În funcție de rezidență, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 708 provin din mediul urban, iar 502 de persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii gimnaziale (415), urmate de cele cu studii liceale (337). Numărul celor cu studii profesionale este de 310, iar cei cu studii primare sunt în număr de 115.

Persoanele angajate în perioada menționată, prin intermediul AJOFM Tulcea, nu au făcut parte din categoria persoanelor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activității de profilare a persoanelor înregistrate în evidențele noastre.

Pentru integrarea pe piața muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenției teritoriale pentru ocuparea forței de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reședința beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, modificată și completată.

Astfel, în primele șapte luni ale anului 2020, numărul persoanelor care au beneficiat de asistență pentru înregistrarea în evidență ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecției sociale privind acordarea indemnizației de șomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 3744 de persoane.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*