Pescarii din Delta Dunării contestă ordinul de prohibiție emis de Ministerul Mediului și ARBDD pentru anul acesta

Pescari din Delta Dunării

Federația Organizațiilor Producătorilor de Pește din Delta Dunării a trimis o adresă Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, referitoare la proiectul de Ordin privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție și refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2022.

În adresa respectivă se solicită transmiterea motivațiilor care stau la baza respingerii amendamentelor înaintate de organizațiile de pescari din Delta Dunării privind zonele de pescuit și perioadele de prohibiție pentru anul 2022.

De asemenea, se reiterează obligația Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării de a prezenta public studiile și documentația care fundamentează deciziile privind noile interdicții pe care intenționează să le instituie în arealul deltaic și în zona costieră.

„Reamintind doamnei guvernator Atena Groza că și-a luat public acest angajament în cadrul uneia dintre întâlnirile organizate pentru dezbaterea ordinului de prohibiție”, au precizat reprezentanții Federația Organizațiilor Producătorilor de Pește din Delta Dunării.

Aceștia consideră că, în absența unei fundamentări adecvate și comunicate transparent, propunerile ARBDD pot fi considerate arbitrare și lipsite de legitimitate.

„Reamintim că ARBDD are, prin lege, obligația de a proteja dreptul locuitorilor Deltei de a-și desfășura activitățile tradiționale în comunitățile în care trăiesc, având, în același timp, responsabilitatea să contribuie, prin măsuri active de sprijin, la asigurarea unui nivel de trai echitabil pentru cei ce depind de activitățile de pescuit din Delta Dunării”, au mai transmis sursele citate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*