Patru localități din județul Tulcea, cadastrate gratuit. Mihail Kogălniceanu, Frecăței, Smârdan și Niculițel beneficiază de aceste servicii

Imobiliare în Tulcea. FOTO CMD
Imobiliare în Tulcea. FOTO CMD

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară a inițiat, în luna octombrie 2019, o procedură de licitație pentru cadastrarea imobilelor din 215 localități din România. Acestea se află pe raza a 37 de județe. Patru din cele 215 localități sunt situate în județul Tulcea: Mihail Kogălniceanu, Frecăței, Smârdan și Niculițel. Acestea însumează o suprafață totală de 16.773 hectare.

La nivel național, 215 localități cadastrate

Finanțarea serviciilor este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional – Proiectul major privind „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”.
Acesta vine în completarea obiectivului Programului național de cadastru și carte funciară prin realizarea lucrărilor de întreținere sistematică pentru 5.758.314 ha din 660 unități administrativ-teritoriale situate în zone rurale ale României.

Achizițiile vor fi organizate pe loturi, fiecare comună reprezentând un loc. Suprafața totală care urmează să fie cadastrată este de 1.294.509 hectare.

„Procedura va fi finalizată cu încheierea de contracte multianuale/lot pentru o perioadă de 24 de luni. Valoarea estimată este de 169.580.679 de lei fără TVA”, transmite ANCPI.

Procesul de selecție al localităților a fost făcut pe baza a trei criterii de prioritizare.
Cele mai multe localități, 13, se află în județul Olt: Cezieni, Priseaca, Stoenești, Drăghiceni, Optași-Măgura, Bârza, Slătioara, Tia Mare, Sprâncenata, Cilieni, Scărișoara, Crâmpoia și Bălteni.

Tulcea, la coada clasamentului

La nivel național, după un început de an greoi, piața imobiliară și-a revenit. În primele 9 luni ale anului 2019 au fost înregistrate mai multe tranzacții față de perioada similară de anul trecut.

Situația nu stă la fel și în Tulcea, acolo unde au fost încheiate doar 2.679 contracte imobiliare. În aceeași perioadă a anului 2018, în județ au fost încheiate 3.083 tranzacții. De altfel, la acest capitol, Tulcea stă cel mai prost dintre județele din Estul țării.

Mai mult, în luna septembrie 2019, județul a fost al treilea de la coadă. Județele cu cele mai puține imobile vândute în luna septembrie 2019 sunt Tulcea – 279, Sălaj – 233 și Olt – 80.

Cu toate acestea, pe site-ul de imobiliare Flatfy.ro sunt afișate circa 6.000 de anunțuri de vânzare locuințe și terenuri din Tulcea.

În același timp, site-ul Korter.ro reunește cele mai noi ansambluri rezidențiale din România. Aici sunt centralizate peste 700 de complexe imobiliare din orașe precum Brașov, Iași, București, Cluj-Napoca, Ploiești etc.

Korter.ro oferă o gamă largă de informații despre fiecare ansamblu rezidențial. Astfel puteți afla chiar și evoluția prețurilor în ultimul an. De exemplu, Complex MRS Residence Village Ploiești are de vânzare vile cu o suprafață de 123 mp. Până în luna iulie, prețul acestora era de 1.038 euro/mp, însă începând cu luna august acesta a scăzut la 790 euro/mp. Prin acest istoric de prețuri puteți să evaluați care ar fi momentul oportun pentru a face achiziția unei locuințe.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*