Pasionații de istorie îi invită pe tulceni la „Istoria Retrăită“

Istoria pe înțelesul tuturor

Prin proiectul ”Istoria retrăită”, ediția a III-a, organizatorii își doresc să redea publicului larg câteva momente istorice, să contribuie la educarea comunității, și în special a elevilor/tinerilor, în spiritul și respectul valorilor trecutului față de tradițiile militare, de cunoaștere a momentelor importante ale istoriei locale și naționale, a aspectelor cotidiene specifice vieții ostășești, omagierii militarilor și civililor.

“Istoria retrăită” este proiect integrat evenimentului internațional ”NOAPTEA EUROPEANĂ A MUZEELOR 2018” este implementat de Asociaţia Pro Noviodunum în parteneriat cu Institutul de Cercetări Eco-Muzeale “Gavrilă Simion” Tulcea și Asociaţia Culturală ”Tomis” Constanţa, se derulează în perioada 15 mai – 30 noiembrie 2018 şi este cofinanţat din bugetul local al Municipiului Tulcea.

Pentru acest an, evenimentul se desfășoară pe parcursul a două zile și propune publicului activități de reconstituire istorică, ce marchează două perioade istorice.

Sâmbătă, 19 mai, între orele 17:30 – 24, la Muzeul de Istorie și Arheologie din cadrul ICEM Tulcea, în Parcul Monumentul Independenței, manifestările prilejuite de NOAPTEA EUROPEANĂ A MUZEELOR, se desfășoară sub semnul Centenarului.

„În contextul celebrării celor 100 de ani de la Marea Unire, ne dorim să realizăm un moment dedicat omagierii sacrificiului făcut de înaintașii noștri. În mod deosebit, dorim să-i omagiem pe cei care au luptat în tranșeele Primului Război Mondial. Printre eroii neamului românesc se regăsesc și militarii Regimentului 33 Tulcea, care au luptat cu vitejie și s-au acoperit de glorie eternă pe frontul din Moldova“ au transmis organizatorii.

Duminică, 20 mai, între orele 11:00-15:00, se desfășoară activitatea de reenactment intitulată ”Dacii și romanii la Gurile Dunării” care a constă în amenajarea unui tabere militare la Muzeul de Istorie și Arheologie Tulcea, în Parcul Monumentul Independenței. Se are în vedere recrearea unor fragmente din viața cotidiană, civilă și militară din perioada getică și romană.

„Avem speranța că prin intermediul acțiunilor propuse vom contribui la educarea comunității locale, în special a tinerilor, în spiritul cunoașterii și aprecierii marilor realizări ale poporului român, a înaltelor tradiții militare ale acestuia“, spun organizatorii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*