Orașul Măcin va avea variantă ocolitoare, proiect ce costă peste 6 milioane de euro

Intrarea în orașul Măcin. FOTO Cătălin Schipor

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea au votat în unanimitate aprobarea executării, în regim de urgenţă, a lucrărilor la Varianta Ocolitoare a Oraşului Măcin, cu o valoare de 28.819,90 mii lei, TVA inclus, ceea ce înseamnă peste 6 milioane de euro.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea, constituit prin Ordinul Prefectului Judeţului Tulcea nr.286/16.07.2019, a fost întrunit în şedinţă extraordinară în ziua de 23 octombrie pentru a rezolva problema urgentă a orașului Măcin.

Hotărârea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Măcin nr.1/23.10.2019, sesizează iminența producerii de avarii, surpări sau prăbuşiri ale locuinţelor, precum şi distrugerea rețelelor de utilităţi şi a infrastructurii rutiere ca urmare a creşterii valorilor de trafic greu pe reţeaua rutieră interioară a oraşului Măcin, generate de necesitatea executării lucrărilor de construcţie a podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila.

În urma acestora, comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea a luat act de problemele semnalate de necesitatea executării, în regim de urgenţă, a lucrărilor prezentate în Devizul General al obiectivului de investiţii Dezvoltarea infrastructurii rutiere privind eliminarea traficului greu din oraşul Măcin.

Valoarea totală a costurilor necesare realizării lucrărilor de dezvoltare a infrastructurii rutiere şi eliminare a traficului greu din oraşul Măcin, estimată de S.C. TENERO DESIGN CONSULT S.R.L. în Devizul General întocmit în data de 27 septembrie, este de 28.819,90 mii lei, TVA inclus.

Sumele necesare efectuării lucrărilor prezentate în Devizul General pot fi solicitate şi alocate din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*