Ofertă de muncă sezonieră în Portugalia și Danemarca pentru culegători de mazăre

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea. FOTO Cătălin Schipor

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea, prin intermediul Serviciului EURES România, vă face cunoscută oferta de muncă de lucrător în agricultură – culegător de mazăre pentru Danemarca și Portugalia.

Potrivit AJOFM Tulcea, firma Greenpeas Enterprise APS (www.My-greenpeas.com) cu sediul în localitatea Ørbæk, Danemarca oferă pentru anul 2021, 300 de locuri de muncă de culegători de mazăre. Locurile de muncă puse la dispoziție de angajatorul danez sunt în Danemarca (200 locuri de muncă), la ferma din Industrivej 1 E, orașul Ringe, insula Funen (Fyn) și în Portugalia (100 locuri de muncă), la ferma din Vila Nova de Milfontes.

„Angajatorul caută persoane îndemânatice și mobile pentru culesul mazării. Pot să aplice și cuplurile. Se va munci în ferme unde majoritatea lucrătorilor sunt din România. Compania promovează respectul reciproc, responsabilitatea și încrederea între lucrători. Se va încheia un contract de muncă direct la fermă fără intermediari și fără comisioane. Se acordă asistență în completarea și trimiterea actelor pentru obținerea dreptului de muncă. Se asigură transportul săptămânal cu autobuzele companiei la cumpărături”, se precizează într-un comunicat al AJOFM Tulcea.

Durata contractului:

  • Portugalia: 15 martie – 31 mai 2021, program de lucru 40-50 ore/săptămână, 6 zile/săptămână; se lucrează în intervalul orar 07 – 15.
  • Danemarca: iunie – septembrie 2021, program de lucru 40-50 ore/săptămână, 6 zile/săptămână; se lucrează în intervalul orar 07 – 15.

Condiții:

  • Pentru Portugalia: Cazarea se face în case cu 3, 6 camere, echipate cu toate utilitățile. Intr-o camera se pot caza 2 până la 6 persoane. Pentru cupluri se va asigura cazare separată. Se asigură acces la bucătărie complet mobilată, sală de mese, băi cu dușuri, mașini de spălat haine. Taxa de cazare plătită de lucrător pe lună este între 90 și 140 de euro, incluzând consumul/utilitățile. Asigurarea medicală este plătită de către angajator. Transportul la locul de muncă va fi suportat de către angajator. Mai multe informații despre cazare și transport se găsesc pe website-ul: www.My-greenpeas.com.
  • Pentru Danemarca: Cazarea se face în rulote cu 4 camere, 2 persoane în cameră, rulota este echipată cu baie și toaletă. În camping sunt disponibile separat de rulote: bucătărie complet mobilata (frigider, aragaz), sală de mese, băi cu dușuri, mașini de spălat, TV, internet Wireless. Taxa de cazare plătită de lucrător/zi este de 8 euro cu toate utilitățile incluse. De asemenea, taxa de cazare se va reține la plecare, din salariu. Asigurarea medicală este plătită de către angajator. Transportul dus-întors România-Danemarca este în responsabilitatea lucrătorului. Pentru transportul de la locul cazării la locul de muncă sau pentru cumpărături, angajatorul va pune la dispoziția lucrătorilor un autobuz, contra cost pentru 1,5 euro/zi/persoană. Opțional, lucrătorii pot să își aleagă alt mijloc de transport la locul de muncă. Mai multe informații despre cazare și transport se găsesc pe website-ul: www.My-greenpeas.com.

Plata muncii:

  • În Portugalia: Plata muncii este în funcție de cantitatea culeasă, în lădițe, caserole cu gramaj specific. Salariul minim/lună/persoană este de 750 euro brut. Salariul poate fi 1000 – 1700 de euro brut/lună. Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu conform legislației portugheze.
  • În Danemarca: Plata muncii este în funcție de cantitatea culeasă, salariul este între 2000 și 2500 de euro brut/lună. Salariul se plătește lunar. Se acordă un bonus de 12,5 la sută din salariu reprezentând bani de concediu, conform legislației daneze. Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu conform legislației daneze. Informații despre impozite pe: http://skat.dk.

Cerințe:

  • vârsta minimă – 18 ani;
  • abilități de muncă în agricultură;
  • condiție fizică bună;
  • nu se solicită cunoașterea unei limbi străine.

Mod de aplicare: Candidații trebuie să trimită un CV model EUROPASS, în limba română, pe adresa de e-mail: aam@greenpeas.dk. Pentru monitorizare, aplicațiile vor fi trimise și la adresa de e-mail: barna.fuleki@ms.anofm.ro.

Termenul limită pentru trimiterea aplicațiilor este 15 ianuarie 2021.

Pentru detalii suplimentare cei interesați se pot adresa și consilierului EURES, Elena Eleonora Diaconu, din cadrul A.J.O.F.M. Tulcea, strada Grigore Antipa, nr. 10, camera 107, etajul 1, tel. 0240 512 298.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*