O femeie din județul Tulcea, care a încălcat autoizolarea, a fost luată de poliție și dusă într-un centru de carantinare

Echipaj de poliție din cadrul IPJ Tulcea. FOTO IPJ Tulcea

Inconștiența dusă la extrem se pedepsește, iar acest lucru l-a aflat și o tulceancă pe propria piele. În loc să stea acasă în autoizolare, a plecat prin oraș cu treabă, dar a fost depistată de către poliție. 

O patrulă a IPJ Tulcea a surprins în cursul zilei de 22 martie în oraș, o persoană de sex feminin, în vârstă de 39 de ani care nu respecta termenii autoizolării.

În conformitate cu cele prevăzute în art.7 din Ordonanța Militară nr.2/2020, persoana respectivă a fost condusă spre un centru de carantinare, unde va fi supusă carantinei pentru 14 zile. Facem apel către toate persoanele aflate în izolare să respecte condițiile impuse, nerespectarea măsurilor de primă urgență prevăzute în Ordonanță atrăgând răspunderea civilă, contravențională sau penală în conformitate cu prevederile articolului 29 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.1/1999

Nerespectarea izolării la domiciliu poate aduce, pe lângă amenzi contravenționale, și pedepse cu închisoarea de la 6 luni la 2 ani.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*