O nouă acțiune social-educațională în Episcopia Tulcii

Acțiune social-educațională în Episcopia Tulcii. FOTO Episcopia Tulcii

Marți, 22 februarie 2022, la Catedrala Episcopală ,,Sf. Nicolae” din Tulcea s-a desfășurat o nouă acțiune social-educațională, organizată de către tinerii creștini pentru semenii lor defavorizați social.

Acțiunea s-a desfășurat cu binecuvântarea și în prezența P.S. Visarion, Episcopul Tulcii și a preoților consilieri de la Centrul Eparhial.

Evenimentul intitulat ,,Dăruind din inimă” a fost organizat de către elevii clasei a III-A de la Liceul de Arte ,,George Georgescu” din Tulcea, coordonați de către învățătoarea Gheorghe Maria și prof. de religie Gorun Gheorghe Cristian.

Cei 18 elevi implicați în proiectul de astăzi, au adus la cantina socială ,,Sf. Nicolae” care funcționează pe lângă Catedrala Episcopală din Tulcea pachete cu alimente, îmbrăcăminte și jucării pentru copiii care zilnic iau masa aici.

În cadrul întâlnirii, Preasfinția Sa a purtat discuții cu copiii, le-a explicat fiecăruia semnificația numelor lor și i-a binecuvântat pentru școală și pentru viață, oferindu-le iconițe și mai multe cărți de religie pentru biblioteca școlară.

La final, copiii au rostit diferite rugăciuni învățate la ora de Religie.

Parteneriatul educațional dintre Școală și Biserică se află în anul al 4-lea de derulare, timp în care s-au desfășurat diferite acțiuni, sociale, educaționale și de voluntariat, mai ales în favoarea copiilor și a vârstnicilor defavorizați social.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*