Casimcea a fost gazda festivalului Judeţean de Folclor Dobrogean pentru Copii și Tineret „Cununa Dansului şi Portului Popular Dobrogean”

Ansamblul Folcloric de Copii „Dorulețul” din Tulcea a luat marele premiu

Duminică, 29 aprilie, începând cu ora 13.00, în localitatea Casimcea s-a desfășurat Festivalul Judeţean de Folclor Dobrogean pentru Copii și Tineret „Cununa Dansului şi Portului Popular Dobrogean”.

În concepția organizatorilor festivalul are ca scop valorificarea folclorului prin cântec şi dans, crearea posibilităţilor de afirmare a tinerelor talente, premierea celor mai artistice formaţii în scopul stimulării, confirmarea continuităţii tradiţiei populare, educarea copiilor şi tinerilor în spiritul respectului şi preţuirii tezaurului folcloric.

Festivalul, organizat sub formă de concurs, a fost deschis tuturor copiilor şi tinerilor din învăţământul gimnazial, liceal, școlilor de arte și meserii precum şi comunităților etnice, concurenții evoluând în cadrul unor ansambluri de cântece și dansuri.

Organizatorii au acordat diplome și cupe.

În deschiderea festivalului a fost organizată o paradă a portului popular. Juriul, având următoarea componență: domnul profesor Ionel Garoafă coregraf al Ansamblului Folcloric „Maria Tănase” Craiova, domnul profesor Marinică Vergil coregraf la Şcoala Populară de Arte „Vespasian Lungu” Brăila, domnul profesor Mihail Gheba inspector școlar pentru activități extrașcolare la Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, doamna profesor Laura Felea director Palatul Copiilor Tulcea, domnul profesor Ștefan Coman director Ansamblul Artistic Profesionist “Baladele Deltei”, a acordat premii și mențiuni, după cum urmează:

Marele premiu:
Ansamblul Folcloric de Copii „Dorulețul” din Tulcea

Secțiunea Ansambluri de cântece și dansuri :

Premiul I :

 • Ansamblul Folcloric „Altițe Dobrogene” din Jijila,
 • Ansamblul Folcloric „Danubius” din Tulcea,
 • Ansamblul Folcloric „Doina Casimcei” din Casimcea,
 • Ansamblul Folcloric „Ghiocel de la Luncavița” din Luncavița,
 • Ansamblul Folcloric „Floricica” din Tulcea

Premiul II :

 • Ansamblul Folcloric„Egreta”din Isaccea

Secțiunea Ansambluri folclorice :

Premiul I :

 • Ansamblul Folcloric „Mlădițe Dobrogene” din Văcăreni,
 • Ansamblul Folcloric „Golovița” din Ceamurlia de Jos,

Secțiunea Ansambluri de dansuri :

Premiul II :

 • Ansamblul Folcloric „Cătinașul” din Tortoman – Constanța

Premiul III :

 • Ansamblul Folcloric „Cununița” din Topolog

Secțiunea Formații etnice :

Premiul II :

 • Formația de dansuri tradiționale lipovenești „Peștișorii Aurii” din Jurilovca
 • Grupul de dansuri populare „Micii necrasoviți” din Sarichioi

Premiul special al juriului :

 • Grupul „Dobrogeanca” din Ceamurlia de Jos

Festivalul a fost organizat de Consiliul Judeţean Tulcea, Primăria Municipiului Tulcea, Primăria Comunei Casimcea, Inspectoratul Şcolar Judeţean Tulcea, Palatul Copiilor Tulcea și Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*