O asistentă dintr-un cabinet medical din Niculițel, reținută pentru „vaccinare la chiuvetă”

Control judiciar dispus în cazul asistentei medicale din Niculițel și a complicelui său, în cazul vaccinărilor fictive anti-Covid

O asistentă medicală din comuna Niculițel a fost reținută pe bază de ordonanță a procurorilor tulceni pentru realizarea a două vaccinări fictive, pentru care ar fi primit 2.000 de lei.

Astfel, potrivit rechizitoriului întocmit de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, la datele de 11 și 18 februarie, femeia, asistent medical în cadrul unui cabinet medical individual din comuna Niculițel, a parcurs proceduri fictive de vaccinare, contra sumei totale de 2.000 de lei, „ceea ce a condus la completarea de către medic, fără vinovăție, cu date necorespunzătoare a evidențelor informatizate privind vaccinarea împotriva COVID-19 și la emiterea a două adeverințe false de vaccinare”.

Ea a fost ajutată și de un complice, reținut și el în același dosar. Cei doi sunt cercetați penal pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, participație improprie la fals intelectual și fals informatic, respectiv pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luarea de mită.

La data de 03 martie, procurorul a dispus măsura reținerii celor doi inculpați, pe o durată de 24 de ore, iar vineri, 4 martie, aceștia vor fi prezentați în fața unei instanțe a Tribunalului Tulcea cu propunerea de arestare preventivă.

Cauza a fost instrumentată cu sprijinul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*