Municipiul Tulcea va avea 10 autobuze electrice. Finanțarea, asigurată de Ministerul Dezvoltării, este de peste 23 milione lei

Autobuzele electrice ar putea ajunge la Tulcea. FOTO AB27
Autobuzele electrice vor ajunge la Tulcea. FOTO AB27

Ministerul Dezvoltării aduce autobuzele electrice la Tulcea și în alte 3 orașe din țară. Astfel, transportul public de călători din municipiile Iași, Târgu Mureș, Tulcea și din județul Neamț se va desfășura în condiții moderne, prietenoase cu mediul, ca urmare a finalizării  procedurii de atribuire a achiziției publice pentru 70 de autobuze electrice.

Fiecare autobuz are aproximativ 10m și este operabil în condiții de deal.

La Tulcea vor ajunge 10 astfel de autobuze. Prin același proiect vor fi asigurate și 3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă.

Valorea contractului este de 19,7 milioane lei + TVA. Ofertantul câștigător pentru toate cele 4 loturi este BMC TRUCK & BUS.

Finanțarea proiectelor este asigurată de MDLPA, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Inteleg ca e un articol informativ iar poza este doar in scop ilustrativ. Dar de ce aratati un autobuz VDL cand firma castigatoare e BMC..se poate lua usor o poza. Poate ceva mai multe detalii? ce modele vor fi achizitionate in acei bani??

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*