Ministrul Transporturilor a verificat stadiul lucrărilor la podul suspendat pentru Dunăre în zona Brăila

Stadiul lucrărilor la podul de peste Dunăre. FOTO Captură Video

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc și directorul general CNAIR, Narcis Neaga au verificat stadiul lucrărilor la obiectivul de investiții Podul suspendat peste Dunăre în zona Brăila.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila, a fost semnat în luna ianuarie 2018 între CNAIR S.A. şi Asocierea ASTALDI S.p.A. – IHI INFRASTRUCTURE SYSTEMS CO. LTD

Durata contractului cu o valoare de 1.899.458.295,25 lei lei, fără TVA este de 48 de luni, din care 12 luni proiectare și 36 luni execuție (de la data emiterii Ordinului de Începere pentru Lucrări), iar perioada de garanție a lucrărilor va fi de 120 luni. Autorizația de construire pentru fundațiile și elevațiile de la turnurile podului suspendat a fost emisă în 19 decembrie 2018.

În data de 3 aprilie 2019, Ministrul Transporturilor a semnat Autorizația de construire nr. 16 pentru podul suspendat și viaductele de acces.

Pe lângă acest obiectiv de infrastructură, au fost lansate și conexiunile regionale cu podul. Astfel sunt lansate procedurile de licitație pentru studiile de fezabilitate și proiectele tehnice pentru drumurile expres Brăila- Tulcea, Buzău – Brăila și Focșani – Brăila. Pentru drumul expres Brăila – Galați licitația pentru proiectare și execuție va fi lansată în luna octombrie 2019.

”Din păcate unii romanii sunt într-o permanentă campanie de denigrare a României la Comisie! Guvernarea PSD a lansat acest proiect în 2017 și alții se lăudau cu el când semnau contractul in 2018! Ați avut premier de aici din Brăila! Trebuia să se zbată mai mult, dacă eu l-am lansat cât eram ministru măcar dânsul trebuia să îl introducă în POIM! Nici o problemă – am făcut-o tot noi dar măcar să nu ne mai încurce cu tot felul de minciuni pe la Comisie! Acest obiectiv pe lângă importanța majoră pe care o joacă în zonă, va ajuta toată industria locală întrucât toate confecțiile metalice se vor produce la Șantierul naval Brăila și Tulcea! Proiectul merge mai departe, este in Programul de Guvernare, indiferent dacă unii își construiesc campania electorală pe minciuni și dezinformări!” a declarat Răzvan Cuc, Ministrul Transporturilor

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*