Medicul Cecilia Chirvăsuță a fost încarcerată în Penitenciarul Tulcea după ce a fost condamnată definitiv pentru luare de mită

Penitenciarul Tulcea. FOTO Cătălin Schipor

Cerea bani pentru a elibera acte medicale, dar în cele din urmă i s-a înfundat după ce un pacient care trebuia să se pensioneze pe caz de boală, sătul să tot dea bani, a făcut o plângere la DNA.  Alături de doctorița cardiolog Cecilia Chirvăsuță a picat și asistenta Marcela Vlad.

 

În rechizitoriul întocmit de procurori în anul 2013,  „Chirvăsuţă Cecilia, în calitatea de medic în specialitatea cardiologie, angajat al Secţiei de cardiologie a Spitalului Judeţean Tulcea, prin acte materiale diferite realizate în temeiul aceleiaşi hotărâri infracţionale, a pretins şi primit cu titlu de mită, la date diferite, suma totală de 1.200 lei, pentru îndeplinirea îndatoririlor de serviciu de medic încadrat într-o unitate din sistemul public de sănătate.” Mai exact, este vorba despre acordarea de îngrijiri medicale unui pacient şi pregătirea documentaţiei aferentă unui dosar de pensionare pe caz de boală. Totodată, asistenta Marcela Vlad a primit suma totală de 300 lei, la date diferite, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu.

În noiembrie 2016, Tribunalul Tulcea a condamnat-o pe Cecilia Chirvăsuţă la o pedeapsă de 4 ani închisoare şi interzicerea dreptului de a exercita profesia de medic, pe o perioadă de 4 ani, ca pedeapsă complementară, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Asistenta Marcela Vlad a primit o pedeapsă de 2 ani închisoare şi interzicerea dreptului de a exercita profesia de asistent medical, pe o perioadă de 2 ani, ca pedeapsă complementară, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. În cazul acesteia, instanța a decis suspendarea executării pedepsei de 2 ani închisoare, sub supraveghere pe o durată de 3 ani, ce constituie termen de încercare. Sentința a fost atacată la Curtea de Apel Constanța, dar aici, cele două nu au avut succes: apelurile celor două au fost respinse.

Drept urmare, în cursul zilei de 22 ianuarie, după emiterea mandatului, polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale din cadrul IPJ Tulcea au acționat în municipiul Tulcea, unde au reținut-o pe doctoriță și au încarcerat-o în Penitenciarul Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*