Masă rotundă pe tema prevenirii separării copilului de familie, găzduită de Consiliul Județean Tulcea

Masă rotundă pe tema prevenirii separării copilului de familie. FOTO Consiliul Județean Tulcea

Secretarul general al județului Tulcea, Marius Cristi Mihai, și consilierul președintelui Consiliului Județean Tulcea, Anișoara Radu, au participat miercuri, 26 mai, la masa rotundă cu tema „Măsuri inovative de abordare și promovare a prevenirii separării copilului de familie, egalitate de șanse și nediscriminare în județul Tulcea“.

Evenimentul a fost organizat de Fundația SERA România în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Tulcea, în cadrul proiectului „Întotdeauna în familie – proiect pentru reducerea instituționalizării, a riscului de separare și pentru asigurarea serviciilor de recuperare de proximitate copiilor din județul Tulcea“.

„Mulțumesc SERA România pentru activitatea desfășurată la nivelul județului Tulcea, unde, în cei 25 de ani de activitate ai fundației, s-au derulat programe de peste două milioane de euro. De asemenea, felicit conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Tulcea pentru activitatea desfășurată în asigurarea serviciilor de protecție a copilului și de prevenire a separării copilului de familie“, a declarat secretarul general al județului, Marius Cristi Mihai.

Proiectul vizează acțiuni pentru minimum 270 de copii expuși riscului de separare de familie, prin acordarea de subvenții pentru evitarea riscului de separare de familie și asigurarea de servicii de consiliere, sprijin și de recuperare în cadrul centrelor înființate în cadrul proiectului, respectiv Centrul de Consiliere și Sprijin pentru Părinți și Copii din Tulcea și Centrul Itinerant de Recuperare pentru Copiii cu Dizabilități.

Fundația SERA România a derulat numeroase programe în județul Tulcea, care au cuprins închiderea căminului spital Horia, a Centrului de Plasament Cristian Tulcea, dar și programe de pregătire profesională, de dezvoltare a rețelei de asistenți maternali profesioniști, înființarea Centrului de plasament Tulcea, a două case de tip familial pentru copii în Tulcea și a Centrului de recuperare pentru copilul cu dizabilități.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*