Malul drept al Dunării în zona Pardina va fi consolidat, iar centrul medical din Casimcea va fi reabilitat. Deciziile au fost luate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Tulcea

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Tulcea s-a întrunit în ședință extraordinară. FOTO Prefectura Tulcea

Prefectul județului Tulcea, Lucian Furdui a convocat în ședință extraordinară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Membrii comitetului au avut de discutat și de găsit soluții pentru mai multe situații grave din județ, situații apărute în urma ninsorilor și ploilor din această iarnă. Astfel, s-au luat mai multe hotărâri pentru a se rezolva problemele raportate.

Cu acest prilej a fost adoptată o hotărâre privind realizarea unor lucrări necesare pentru consolidarea malului drept al Dunării, în zona intravilanului localității Pardina.

“Sumele estimate în Devizul de lucrări întocmit de S.C. Calv Rev-Drum S.R.L. Tulcea, în valoare totală de 477,19 mii lei, necesare pentru consolidarea malului drept al Dunării la km 79-100, afectat ca urmare a manifestării fenomenului de eroziune în zona intravilanului localităţii Pardina, judeţul Tulcea, pot fi solicitate şi alocate din fondul special pentru prevenirea şi combaterea efectelor calamităţilor naturale constituit la nivelul Consiliului Judeţean Tulcea şi/sau din fondul propriu al Consiliului Local Pardina, cu respectarea legislaţiei în vigoare”, a decis Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Astfel, Primăria comunei Pardina va demara procedurile necesare obţinerii fondurilor ce vor avea ca destinaţie efectuarea lucrărilor de consolidare şi va angaja specialişti pentru realizarea documentaţiei, stabilirea soluţiei tehnice şi supravegherea execuţiei lucrărilor propuse.

O altă hotărâre luată în cadrul ședinței de miercuri a vizat Centrul Medical din Casimcea, grav afectat de inundații și încadrat în clasa de risc seismic II, care urmează să fie reabilitat și consolidat.

“Primăria Comunei Casimcea va demara procedurile necesare obţinerii fondurilor ce vor avea ca destinaţie efectuarea lucrărilor de reabilitare, consolidare şi extindere a Centrului medical prezentate în Hotărârea nr.1 a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Casimcea şi în Raportul de expertiză tehnică nr.534/31.01.2019, a căror valoare estimată este de 8.624,00 mii lei cu TVA, astfel:

Suma de 8.324,00 mii lei, TVA inclus – va fi solicitată de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală;

Suma de 300,00 mii lei, TVA inclus – va fi solicitată şi aprobată din fondul propriu al Consiliului Local Casimcea”, se arată în hotărâre.

De asemenea, în urma situaţiei semnalate de Primăria Ceatalchioi -surparea malului Dunării pe o porţiune de aproximativ 70 de metri lungime si aproximativ 25 de metri lăţime, visa a vis de staţia de apă Tulcea, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a luat hotărârea informării de urgenţă a Companiei Naţionale Apele Române pentru identificarea unor soluţii tehnice de intervenţie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*