Liceul Tehnologic Agricol „Nicolae Cornățeanu” din Tulcea a primit 15 calculatoare prin proiectul „Dăm un Byte de Ajutor”

Liceul Tehnologic Agricol „Nicolae Cornățeanu” din Tulcea a primit 15 calculatoare prin proiectul „Dăm un Byte de Ajutor”

Ateliere Fără Frontiere și Garrett Motion au donat 90 de calculatoare către opt structuri educaționale din opt județe ale țării. Parteneriatul face parte din proiectul „Dăm un Byte de Ajutor” și susține digitalizarea educației pentru elevii din zone defavorizate cu 90 de calculatoare complet echipate: unitate, monitor, periferice, cabluri și sistem de operare licențiat.

Cele 90 de echipamente donate au fost recondiționate în atelierul educlick de către angajați vulnerabili ai Atelierele Fără Frontiere, ce fac parte din programul de inserție socio-profesională. Calculatoarele ajută astăzi peste 1700 de elevi și profesori din unitățile beneficiare: Școala Gimnazială „George Enescu” Moinești din județul Bacău, Școala Gimnazială „Virgil Iovănaș” Șofronea din județul Arad, Școala Gimnazială Nr. 1 Vlădești din județul Argeș, Liceul Tehnologic Agricol „Nicolae Cornățeanu” din județul Tulcea, Școala Gimnazială Surdila Găiseanca din Brăila, Școala Gimnazială „Ion Mareș” din Dâmbovița, Asociația Femeilor din Sibiu din județul Sibiu și Școala Gimnazială Ciolănești din județul Teleorman.

În urma procesului de recondiționare ce presupune verificarea, curățarea, repararea și ambalarea echipamentelor, 15 calculatoare au ajuns la  Liceul Tehnologic Agricol „Nicolae Cornățeanu” din Tulcea, unde oferă o șansă în plus copiilor la o educație digitală accesibilă.

„Asociația Ateliere Fără Frontiere a dovedit profesionalism şi promptitudine  în  cadrul derulării proiectului „Dăm un Byte de Ajutor”, susținut de Garrett Motion. Prin efortul de echipă manifestat de personalul asociaţiei, Liceul Tehnologic Agricol “Nicolae Cornăţeanu” din Tulcea a primit la momentul oportun o donaţie de 15 calculatoare complet utilate şi licenţele aferente sistemelor de operare instalate.

Am fost trataţi cu respect şi ni s-a oferit consultanţă la fiecare solicitare. Echipa Liceului Tehnologic Agricol “Nicolae Cornăţeanu” Tulcea este foarte mulţumită de colaborarea cu Ateliere Fără Frontiere, apreciază munca, diligenţa, competenţa şi entuziasmul pe care echipa o manifestă în cadrul derulării proiectului „Dăm un Byte de Ajutor”. a declarat Sciotnic Marcel, cadru didactic la Liceul Tehnologic Agricol „Nicolae Cornățeanu”.

Costin Dragne, coordonator de proiecte al platformei educlick, a adăugat:

„Toate proiectele derulate prin platforma educlick aduc un impact pozitiv în trei categorii de interes pentru un viitor sustenabil: educație, mediu și inserție socio-profesională. „Dăm un Byte de Ajutor” nu face excepție și formează prin calculatoarele donate cu sprijinul Garrett Motion un lanț de solidaritate între aceste trei zone de sustenabilitate. Astfel, tinerii beneficiază de instrumente utile pentru parcursul lor educațional și de modele de bune practici ce sprijină mediul înconjurător și încurajează inserția persoanelor defavorizate pe piața convențională a muncii”.

„Dăm un Byte de Ajutor” este un proiect de tradiție al platformei de donații educlick, care a donat din 2008 și până în prezent peste 20,000 de calculatoare pentru elevii și profesorii din zone vulnerabile ale României.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*