La Tulcea are loc tabăra de pictură „StART în culorile Dunării“

În perioada 16 – 21 octombrie, la Tulcea are loc Tabăra de pictură – „StART în culorile Dunării“, proiect inițiat de Federația Comunităților Evreiești din România şi Fundația Filderman, în parteneriat cu Departamentul pentru Relații Interetnice din Guvernul României.

Proiectul se desfășoară în colaborare cu: Primăria Municipiului Tulcea, Universitatea “Titu Maiorescu” – București, Comunitatea Evreilor din Tulcea, Fundația “Noi Citim”, Editura Paideia. În cadrul acestuia, 26 de tineri, elevi ai liceelor de artă din Bacău, Buzău şi Tulcea vor realiza lucrări – pictură pe pânză, acuarele , grafică – având ca subiect – spațiul multicultural al Dunării în zona Tulcea, cu realitățile pe care acesta le înfățișează.

Obiectivele proiectului sunt:
– Creșterea interesului pentru promovarea Dunării, importantă din punct de vedere strategic, al biodiversității, culturii etc. Este zona cu cea mai bogată diversitate etnică;
– Cunoașterea si promovarea patrimoniului cultural, istoric si arhitectural, al biodiversității zonei tulcene a Dunării
– Crearea unui spațiu deschis competiției ; promovarea tinerelor talente in ţară şi în afara ţării
– Creșterea interesului tinerilor artiști pentru promovarea patrimoniului românesc şi pentru înțelegerea fenomenelor sociale şi economice actuale,
– Promovarea educației tinerilor, pe criterii de valoare, talent si competenţă

Organizatorii aduc împreună tineri aparținând minorităților etnice din România, pentru o lecție deschisă despre valorificarea şi promovarea patrimoniului cultural , prin artă.  Multe lucruri se pot îndrepta, cât nu este prea târziu, ca Dunărea sa curgă lin şi cu folos pe teritoriul României, iar tinerii artiști, cu talentul lor nealterat de constrângeri sau prejudecați, sa prezinte realități care ne bucura sau ne mâhnesc.
Lucrările realizate in Tabăra de pictură – stART in culorile Dunării, de la Tulcea, vor fi prezentate in cadrul unei expoziții itinerante, la București, Viena, Budapesta si Bratislava.
Arta este o forma certă de comunicare, atunci când este făcută cu pasiune şi înțelepciune.

Proiectul face parte din strategia de promovare a dialogului intercultural şi interetnic a Federației Comunităților Evreiești din România – Cultul Mozaic si a Fundației Filderman, având, de această dată, ca subiect, Dunărea – spatii, patrimoniu, oameni, comunități, tradiții.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*