La Tulcea a avut loc conferinţa regională dedicată Săptămânii securităţii şi sănătăţii în muncă

La Tulcea a avut loc Conferinţa regională dedicată Săptămânii securităţii şi sănătăţii în muncă. FOTO CJ Tulcea

Campania 2018-2019 își propune să crească gradul de conștientizare cu privire la riscurile prezentate de substanțele periculoase la locul de muncă, precum și să promoveze o cultură a prevenirii riscurilor.

Numeroase persoane din Uniunea Europeană sunt expuse la substanțe periculoase în cadrul spațiului de lucru. În plus, deoarece pericolele sunt adesea invizibile sau nu sunt bine înțelese – putând fi cauzate de vapori, de pulberi sau de expuneri accidentale – ele nu pot fi combătute corespunzător. De cele mai multe ori, măsurile sunt luate prea târziu.

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Petre Badea a participat joi, 4 octombrie, la Hotel Esplanada, la lucrările Conferinţei regionale dedicate Săptămânii securităţii şi sănătăţii în muncă, în cadrul campaniei „Locuri de muncă sigure şi sănătoase prin managementul substanţelor periculoase“, organizată de Inspectoratul Teritorial de Muncă Tulcea.

„Expunerea la substanțe periculoase în cadrul locurilor de muncă din Europa este mult mai des întâlnită decât își închipuie majoritatea oamenilor. Substanțele periculoase de la locul de muncă pot cauza o mare varietate de probleme de sănătate și de boli, generând și riscuri la adresa securității. Vreau să salut interesul manifestat de Guvernul României față de problematica muncii. Numai pe parcursul acestui an, au avut loc la Tulcea două etape ale campaniei „Informare acasă! Siguranță în lume!“, un proiect destinat românilor care doresc să muncească, să studieze și să locuiască în străinătate și care a urmărit, practic, combaterea fenomenului sclaviei moderne.
În cadrul prezentei campanii, riscurile sunt de altă natură. După cum au amintit chiar organizatorii acestei campanii, în pofida unui număr considerabil de legi care au ca scop protejarea lucrătorilor împotriva substanțelor periculoase, aceste substanțe generează încă riscuri majore la adresa sănătății și a securității la locul de muncă“, a declarat vicepreședintele Petre Badea.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*