La ROMEXPO s-a încheiat cea mai importantă serie expozițională a toamnei: INDAGRA, INDAGRA FOOD & CARNEXPO, PACK SHOW și EXPO DRINK

Târguri de toamnă la ROMEXPO. FOTO ROMEXPO

ROMEXPO împreună cu Camera de Comerț și Industrie a României a organizat, între 30 octombrie și 3 noiembrie, cea mai importantă serie expozițională a toamnei: INDAGRA, INDAGRA FOOD & CARNEXPO, PACK SHOW și EXPO DRINK. Cele patru evenimente s-au bucurat de prezența a peste 60.000 de vizitatori.

Timp de cinci zile, ROMEXPO a fost platforma care a reunit întregul spectru de furnizori ai industriei agricole, alimentare, de ambalaje și băuturi, 950 de companii, din 25 de țări, expunându-și cele mai noi produse, soluții și servicii pe o suprafață de 54.500 mp.
INDAGRA și INDAGRA FOOD & CARNEXPO s-au desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

Cele mai importante companii din sectorul agricol au fost prezente la INDAGRA 2019

INDAGRA a reprezentat și la ediția de anul acesta cadrul ideal pentru prezentarea proiectelor care aduc plus valoare agriculturii din România și impulsionează dezvoltarea relațiilor comerciale.

Cea mai importantă manifestare cu profil agricol din țară a reunit peste 540 de companii pe o o suprafață expozițională de 33.800 mp.

Evenimentul a înregistrat un grad de internaționalizare de 31%, la ROMEXPO fiind prezente 25 de ţări cu tradiţie în domeniul agricol, exportul şi importul de produse şi echipamente performante: Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cehia, Coreea de Sud, Danemarca, Franța, Germania, Grecia, Italia, Lituania, Marea Britanie, Republica Moldova, Olanda, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Turcia, Ucraina, Ungaria.

Mai mult decât atât, INDAGRA 2019 a beneficiat de participarea oficială internaţională și de grup a țărilor: Franța, Grecia, Italia, Turcia și Ungaria.

În cadrul evenimentului, producătorii şi distribuitorii din domeniu au prezentat produse şi echipamente moderne, în scopul de a crește performanţele și profitul în cultura legumelor, fructelor şi seminţelor, creşterea animalelor, viticultură şi vinificaţie.

De asemenea, specialiștii în agricultură au beneficiat de oferte speciale la mașinile și utilajele care asigură o mai mare flexibilitate şi o creştere rapidă a productivităţii.

Expozanții și-au prezentat produsele în cadrul a trei saloane tematice: Salonul de Agricultură, Salonul de Zootehnie și Salonul Utilajelor Agricole. În plus, pe platformele exterioare a fost organizată și o zonă dedicată produselor tradiționale românești unde vizitatorii s-au bucurat de obiceiurile și tradițiile culinare din toate zonele geografice ale României.

ROMEXPO a organizat prima ediție a Conferinței INDAGRA – Ferma de familie, creatoare de valoare adăugată în România, eveniment care a adus în dezbaterea publică importanța IMM-urilor pentru domeniul agricol. Aceasta s-a desfășurat în două paneluri: „Alocările financiare atrase de IMM-uri agroalimentare” și „Tendințe și oportunități de vânzare în industria agroalimentară” și a reunit antreprenori, fermieri, ingineri agricoli, producători și importatori din domeniul agricol, studenți la facultăți cu profil agricol și agroalimentar.

Programul activităților conexe a fost unul complex și de interes atât pentru vizitatorii specialiști, cât și pentru publicul larg. Cei prezenți au primit informații utile despre dezvoltarea agriculturii din România prin prisma inovațiilor, promovarea produselor românești pe piața internă și externă, precum și sfaturi în ceea ce privește accesarea fondurilor europene.

Reprezentanții industriei alimentare și-au dat întâlnire la INDAGRA FOOD & CARNEXPO 2019

Târgul internațional pentru industria alimentară a reunit 250 de firme care au expus produse și tehnologii de ultimă generație pe o suprafață de 15.300 mp.La INDAGRA FOOD & CARNEXPO 2019 au participat companii din 13 țări: Austria, Bulgaria, Cehia, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Republica Moldova, Olanda, România, Suedia, Turcia și Ucraina, evenimentul înregistrând un grad de internaționalizare de 22%.
Evenimentul s-a desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și a fost organizat de ROMEXPO, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a României și cu ADDOR EVENTS

INDAGRA FOOD & CARNEXPO a completat tematica Târgului internațional de produse și echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii și zootehniei, promovând cei mai importanți producători, distribuitori și importatori de echipamente și tehnologii pentru industria alimentară, industria cărnii, panificație, industrializarea legumelor și fructelor, prelucrarea peștelui și laptelui.

Manifestarea le-a dat posibilitatea companiilor expozante să-și lanseze produsele și să prezinte noutățile din domeniu în cadrul unor zone tematice: Salonul industriei cărnii din România, Salonul de panificație, lactate, fructe și legume, Salonul GastroFood.

Zonă destinată promovării industriei cărnii din România, a pus accent pe noile tehnologii, echipamente și utilaje de prelucrare a cărnii, furnizori și procesatori de materii prime pentru industria cărnii, condimente, membrane și aditivi, producători de produse din carne.

Prezență internațională la PACK SHOW 2019 – singura expoziție de packaging din România

PACK SHOW 2019 – singura expoziție de packaging din România s-a desfășurat între 30 octombrie – 3 noiembrie la ROMEXPO, în paralel cu INDAGRA, INDAGRA FOOD & CARNEXPO și EXPO DRINK.

Spre deosebire de edițiile anterioare, când expoziția a intrat doar în vizorul vizitatorilor de profil, PACK SHOW 2019 a fost vizitat și de clienți și potențiali clienți veniți din rândul producătorilor agricoli.

În cele cinci zile rezervate expoziției, Pavilionul Central a fost scena întâlnirilor de afaceri productive, a ofertelor de parteneriat și a discuțiilor axate pe informații tehnice și de calitate în domeniul producerii, imprimării, ambalării, etichetării și transportării ambalajelor.

Anul acesta, PACK SHOW a acordat o atenţie specială ambalajelor sustenabile şi biodegradabile, tehnicilor de ambalare şi ambalajelor din industriile farmaceutică şi cosmetică, dar şi soluţiilor de ambalare destinate industriei alimentare şi a băuturilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*