La finalul stării de urgență, județul Tulcea înregistrează o curbă ascendentă a evoluției infecției cu noul Coronavirus. Cartierul Bendea din Babadag unde există focarul rămâne în carantină

Voluntarii au împărțit pachete cu cele necesare. FOTO Prefectura Tulcea

În județul Tulcea la sfârșitul perioadei stării de urgență, pe 15 mai 602 persoane sunt  în izolare voluntară la domiciliu, în scădere față de ziua precedentă când au ieşit din perioada de izolare voluntară de 14 zile un număr de 89 persoane și au intrat un număr de 40 persoane. De asemenea, la această dată se află în carantină un număr de 113 persoane. Până la data de 15 mai au ieşit din perioada de carantină 593 persoane. Până acum au fost testate 2094 de persoane din care confirmate 96 persoane. Dintre acestea 52 de persoane sunt vindecate.

La persoanele carantinate au fost efectuate, conform metodologiei, 33 de testări din care 31 testări negative, 2 testări pozitive și 0 testări în așteptare. La persoane aflate în autoizolare la domiciliu au fost efectuate 323 testări, din care 251 testări negative, 53 testări pozitive, 19 testări în așteptare.

În afară de testările efectuate la persoanele aflate în carantină și autoizolare la domiciliu s-au efectuat 1738 de testări la persoane suspecte de COVID-19 din care 41 testări pozitive, 1656 testări negative și 41 testări în așteptare.

Total rezultate centralizate la nivelul DSP Tulcea: 1938 cazuri negative, 60 cazuri în aşteptare şi 96 cazuri confirmate cu COVID-19, dintre care: 1 deces, 52 persoane vindecate și externate. Celelalte 43 persoane confirmate cu COVID-19 sunt internate astfel: 1 persoana la Timisoara, în județul Constanța 9 persoane și în judetul Tulcea 33 persoane. Datele menționate sunt în dinamică și se pot schimba de la o oră la alta.

Conform Hotărârii Consiliului Național pentru Situații de urgență nr. 24/2020 s-a decis prelungirea perioadei de carantinare pentru cartierul Bendea din orașul Babadag, până pe data de 21 mai 2020, urmare a evaluării de risc efectuată de Direcția de Sănătate Publică Județeană Tulcea și cu aprobarea Institutului Național de Sănătate Publică București și a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Tulcea.

Din analiza efectuată se constată că în ultimele 2 săptămâni au fost înregistrate mai multe cazuri pozitive, în zile consecutive, constatându-se o curbă ascendentă a evoluției infecției cu noul Coronavirus.

„Zilnic în cartierul Bendea,oraș Babadag , se deplasează echipe de la Direcția de Asistență Socială a orașului Babadag pentru a efectua activități de monitorizare a temperaturii persoanelor carantinate și raportează situația din teren către Direcția de Sănătate Publică Județeană Tulcea.
De asemenea se deplasează în cartierul Bendea echipe de la Direcția de Sănătate Publică Județeană Tulcea în vederea desfășurării de activități de recoltare probe pentru COVID-19 conform metodologiei Institutului Național de Sănătate Publică București , pentru anchete epidemiologice și evaluarea situației din teren. Din totalul de 96 cazuri pozitive la nivelul județului Tulcea, 45 de persoane sunt din cartierul Bendea, oraș Babagad.
Subliniem eficiența măsurii de carantinare a cartierului Bendea prin faptul că în exteriorul zonei de carantinare din orașul Babadag, nu s-a înregistrat nici un caz cu noul Coronavirus“, a transmis prefectul județului Tulcea, Alexandru Cristian Iordan.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*