La Casa Avramide din Tulcea are loc o dublă lansare de carte

Casa Avramide este gazda unei duble lansări editoriale

Sâmbătă, 9 decembrie, ora 11.00, la Casa Avramide din str. Progresului, nr.32, va avea loc lansarea a două noi apariţii editoriale ale Institutului de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea. Este vorba de volumul 15 din revista Peuce și „Omul, Fluviul şi Marea. Studii de arheologie şi istorie în onoarea lui Florin Topoleanu la a 65-a aniversare”.

 

Iată ce spun specialiștii despre acest eveniment:

Volumul 15 din revista Peuce: ”În cele 352 de pagini ale volumului au fost strânse contribuţii importante privitoare la istoria şi arheologia regiunii Dunării Inferioare din perioada timpurie a epocii fierului până în epocă medievală. Cititorii pot găsi informaţii ştiinţifice de cea mai înaltă calitate privitoare la cercetări arheologice din zona Niculiţel, Isaccea (Noviodunum), Baia sau Turcoaia (Troesmis), dar şi o serie de studii interdisciplinare (antropologie, arheozoologie).”

„Omul, Fluviul şi Marea. Studii de arheologie şi istorie în onoarea lui Florin Topoleanu la a 65-a aniversare”: ”Apărut la prestigioasa editură MEGA din Cluj-Napoca, volumul strânge 27 de studii menite să omagieze activitatea profesională deosebită a colegului nostru Florin Topoleanu, fost manager al ICEM. Editorii acestui volum sunt George Nuţu, Sorin-Cristian Ailincăi şi Cristian Micu, toţi specialişti ai aceleiaşi instituţii. Deşi tematica principală este arheologia romană, în cele 506 pagini se pot regăsi şi articole de istorie modernă, istoria artei, arheologia sării sau epigrafie.”

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*